Supă cu ou, afumătură și salată
Ciorba de salată este o specialitate de sezon, care are numeroși fani. Printre aceștia ne numărăm și noi. Astfel, am făcut o versiune proprie. Dar cum am început? Am făcut mai întâi o omletă în formă de clătită, pe care am tăiat-o în fâșii subțiri și am adăugat-o, după ce am gătit bine afumătura și salata. Iar la final, am dres totul cu gălbenuș de ou și smântână.
Ingrediente necesare pentru supă cu ou, afumătură și salată
3 ouă
1 albuș de ou
sare
1 lingură ulei
200 grame afumătură de porc, fâșii subțiri
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
1 ceapă verde, tocată
1 salată verde, tocată
1 litru supă clară de oase
sare
1 gălbenuș
150 ml smântână
1 lingură oțet de mere
Cum să prepari supă cu ou, afumătură și salată
- Bate ouăle împreună cu albușul de ou și un praf de sare.
- Încinge puțin ulei într-o tigaie la foc mediu, toarnă ouăle bătute și gătește o omletă normală, timp de 1-2 minute pe parte.
- Taie omleta în fâșii subțiri.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie și adaugă afumătura de porc, ceapa, usturoiul și ceapa verde.
- Adaugă salata și toarnă supa de oase. Asezonează cu sare. Gătește totul la foc mic, timp de 20 de minute.
- Amestecă separat într-un bol un gălbenuș de ou cu smântână și oțet.
- Drege supa folosind acest amestec.
- Ține supa pe foc încă 1-2 minute și servește-o caldă.