Supă cu ou, afumătură și salată

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Ciorba de salată este o specialitate de sezon, care are numeroși fani. Printre aceștia ne numărăm și noi. Astfel, am făcut o versiune proprie. Dar cum am început? Am făcut mai întâi o omletă în formă de clătită, pe care am tăiat-o în fâșii subțiri și am adăugat-o, după ce am gătit bine afumătura și salata. Iar la final, am dres totul cu gălbenuș de ou și smântână.

Ingrediente necesare pentru supă cu ou, afumătură și salată

3 ouă

1 albuș de ou

sare

1 lingură ulei

200 grame afumătură de porc, fâșii subțiri

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1 ceapă verde, tocată

1 salată verde, tocată

1 litru supă clară de oase

sare

1 gălbenuș

150 ml smântână

1 lingură oțet de mere

Cum să gătești supă cu ou, afumătură și salată

  1. Bate ouăle împreună cu albușul de ou și un praf de sare.
  2. Încinge puțin ulei într-o tigaie la foc mediu, toarnă ouăle bătute și gătește o omletă normală, timp de 1-2 minute pe parte.
  3. Taie omleta în fâșii subțiri.
  4. Încinge uleiul rămas într-o tigaie și adaugă afumătura de porc, ceapa, usturoiul și ceapa verde.
  5. Adaugă salata și toarnă supa de oase. Asezonează cu sare. Gătește totul la foc mic, timp de 20 de minute.
  6. Amestecă separat într-un bol un gălbenuș de ou cu smântână și oțet.
  7. Drege supa folosind acest amestec.
  8. Ține supa pe foc încă 1-2 minute și servește-o caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *