Ingrediente necesare pentru supă de bere cu brânză Cheddar
1 lingură unt
1 lingură făină
250 ml lapte
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată
1 ardei gras roșu, tocat
½ linguriță boia afumată
2 căței usturoi
1000 ml supă de vită
500 ml bere
1 cană Cheddar, dat pe răzătoare
Cum să gătești supă de bere cu brânză Cheddar
- Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă untul și topește-l.
- Adaugă făina și amestecă bine, până când obții o compoziție de culoare gălbuie.
- Adaugă treptat laptele în timp de amesteci. Continuă până când obții o compoziție omogenă, cu o textură potrivită pentru un sos.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și ardeiul gras. Călește legumele timp de 2 minute.
- Asezonează cu usturoi și boia afumată.
- Toarnă berea și supa de vită. Dă supa în clocot și fierbe-o la foc mic timp de 20 de minute.
- Adaugă sosul bechamel și brânza Cheddar, apoi continuă să gătești supa timp de încă 10 minute.