Supă de bere cu brânză Cheddar

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 3 porții

Această supă este pentru cei care sunt mereu în căutarea unor noi și noi gusturi. Asta fiindcă este o supă ceva mai altfel, cu ingrediente dintre cele mai diverse. Baza supei este din brânză Cheddar, sos Bechamel și bere, totul aromat cu usturoi și boia afumată. Chiar dacă la prima vedere combinațiile sunt ușor ciudate, noi spunem că merită încercate.

Ingrediente necesare pentru supă de bere cu brânză Cheddar

1 lingură unt

1 lingură făină

250 ml lapte

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă, tocată

1 ardei gras roșu, tocat

½ linguriță boia afumată

2 căței usturoi

1000 ml supă de vită

500 ml bere

1 cană Cheddar, dat pe răzătoare

 

Cum să prepari supă de bere cu brânză Cheddar

  1. Încinge o tigaie la foc mediu, adaugă untul și topește-l.
  2. Adaugă făina și amestecă bine, până când obții o compoziție de culoare gălbuie.
  3. Adaugă treptat laptele în timp de amesteci. Continuă până când obții o compoziție omogenă, cu o textură potrivită pentru un sos.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și ardeiul gras. Călește legumele timp de 2 minute.
  5. Asezonează cu usturoi și boia afumată.
  6. Toarnă berea și supa de vită. Dă supa în clocot și fierbe-o la foc mic timp de 20 de minute.
  7. Adaugă sosul bechamel și brânza Cheddar, apoi continuă să gătești supa timp de încă 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *