Ciorbă de cartofi, ciuperci și linte

  • Dificultate: Mică
  • 50 de minute
  • 6 porții

Ți-e frig, ai răcit un pic și te simți fără vlagă? O ciorbă nutritivă, fierbinte și gustoasă este soluția problemei. Ciorba de față este plină ochi cu cartofi, morcovi, ciuperci și linte. Am aromatizat-o cu cimbru și sos de soia, iar la sfârșit am pus chiar și niște kale. Poftă bună!

Ingrediente necesare pentru ciorbă de cartofi, ciuperci și linte

1 ceapă, mărunțită
2 morcovi, tăiați cubulețe
3 căței de usturoi, mărunțiți
2 cartofi, tăiați cuburi
200 grame ciuperci brune, feliate
4 căni supă de legume
1 cană apă
2 căni linte
1 linguriță cimbru uscat
2 lingurițe sos de soia
60 grame kale, curățate de tulpină

Cum să gătești ciorbă de cartofi, ciuperci și linte

  1. Adaugă ceapa, morcovii, usturoiul, cartofii și ciupercile într-o oală la foc mic.
  2. Toarnă deasupra supa de legume și apa, apoi dă în clocot.
  3. Adaugă lintea, cimbrul și sosul de soia, amestecă, acoperă cu capacul și gătește 35-40 de minute.
  4. Adaugă frunzele de kale, amestecă și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *