Ciorbă de cartofi, ciuperci și linte
Ți-e frig, ai răcit un pic și te simți fără vlagă? O ciorbă nutritivă, fierbinte și gustoasă este soluția problemei. Ciorba de față este plină ochi cu cartofi, morcovi, ciuperci și linte. Am aromatizat-o cu cimbru și sos de soia, iar la sfârșit am pus chiar și niște kale. Poftă bună!
Ingrediente necesare pentru ciorbă de cartofi, ciuperci și linte
1 ceapă, mărunțită
2 morcovi, tăiați cubulețe
3 căței de usturoi, mărunțiți
2 cartofi, tăiați cuburi
200 grame ciuperci brune, feliate
4 căni supă de legume
1 cană apă
2 căni linte
1 linguriță cimbru uscat
2 lingurițe sos de soia
60 grame kale, curățate de tulpină
Cum să prepari ciorbă de cartofi, ciuperci și linte
- Adaugă ceapa, morcovii, usturoiul, cartofii și ciupercile într-o oală la foc mic.
- Toarnă deasupra supa de legume și apa, apoi dă în clocot.
- Adaugă lintea, cimbrul și sosul de soia, amestecă, acoperă cu capacul și gătește 35-40 de minute.
- Adaugă frunzele de kale, amestecă și ia de pe foc.