Supă de ceapă

  • Difficulty: Medie
  • 45 minutes
  • 4 servings

Iată astăzi gustoasa “soupe a l’oignon”, celebru fel de mâncare din bucătăria franceză, o supă elegantă și plină totodată. Și cum altfel? Ceapa caramelizată, vinul alb, brânza Gruyere rasă și celelalte, ca și modul de servire, fac din acest preparat un antreu de excepție.

Ingrediente necesare pentru supă de ceapă

2 linguri unt
½ lingură zahăr brun
3 cepe, feliate
⅓ cană vin alb
2 litri supă de vită
1 lingură sos Worchestershire
piper
cimbru
foi de dafin
8 felii de pâine prăjită
1 cană brânză Gruyere, rasă
¼ cană parmezan, ras

Cum să prepari supă de ceapă

  1. Topește untul într-o tigaie la foc mic, adaugă zahărul brun și amestecă.
  2. Adaugă ceapa și călește timp de 10 minute.
  3. Adaugă vinul alb și amestecă.
  4. Completează cu supa de vită și sosul Worchestershire, asezonează cu piper, fire de cimbru și foi de dafin, amestecă și dă în clocot. Acoperă și fierbe 15 minute.
  5. Ia de pe foc și înlătură foile de dafin și firele de cimbru.
  6. Transferă amestecul gătit în 4 castroane termorezistente și adaugă deasupra câte 2 felii de pâine prăjită. Presară un start de brânză Gruyere și apoi un pic de parmezan.
  7. Ornează cu câte un fir de cimbru și bagă castroanele la cuptor 5 minute la 180⁰C.
  8. Se servește caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *