Supă de ciocolată cu merișoare
Supă de ciocolată?! Da, poate fi considerată o crème de la crème a dulciurilor făcute cu ciocolată. O vom aromatiza cu mentă și o vom servi cu o cremă de mascarpone cu sirop de merișoare. Parcă se vede fântâna cu ciocolată, nu?
Ingrediente necesare pentru supă de ciocolată cu merișoare
¼ cană apă
5 linguri zahăr
frunze de mentă
1 lingură miere
1-2 linguri cacao
1 ciocolată neagră
½ cană smântână lichidă
200 grame mascarpone
½ cană merișoare
Cum să prepari supă de ciocolată cu merișoare
- Toarnă apa într-o oală mai mică la foc mic. Adaugă o lingură de zahăr și amestecă cu telul până când se topește.
- Adaugă frunze de mentă după gust. Mai completează cu un pic de apă dacă este nevoie.
- Adaugă mierea. Gătește până începe să fiarbă.
- Ia de pe foc și culege frunzele de mentă.
- Pune din nou pe foc, adaugă pudra de cacao și gătește, amestecând încontinuu, până începe să fiarbă. Ia de pe foc.
- Topește ciocolata neagră prin metoda bain-marie. Dacă dorești, poți face același lucru la microunde.
- Peste ciocolata neagră topită toarnă siropul de cacao cu miere și începe să amesteci cu telul, adăugând și smântâna.
- Pune mascarpone într-un castron, adaugă 3 linguri de zahăr și omogenizează cu mixerul.
- Pune merișoarele într-o oală mai mică și adaugă zahărul rămas (1 lingură). Zdrobește-le și gătește-le până obții sirop.
- Strecoară compoziția de merișoare în castronul cu mascarpone și amestecă.
- Servește supa de ciocolată cu cremă de merișoare și mascarpone.