Supă de ciocolată cu merișoare

  • Dificultate: Mare
  • 35 de minute
  • 2 porții

Supă de ciocolată?! Da, poate fi considerată o crème de la crème a dulciurilor făcute cu ciocolată. O vom aromatiza cu mentă și o vom servi cu o cremă de mascarpone cu sirop de merișoare. Parcă se vede fântâna cu ciocolată, nu?

Ingrediente necesare pentru supă de ciocolată cu merișoare

¼ cană apă
5 linguri zahăr
frunze de mentă
1 lingură miere
1-2 linguri cacao
1 ciocolată neagră
½ cană smântână lichidă
200 grame mascarpone
½ cană merișoare

Cum să prepari supă de ciocolată cu merișoare

  1. Toarnă apa într-o oală mai mică la foc mic. Adaugă o lingură de zahăr și amestecă cu telul până când se topește.
  2. Adaugă frunze de mentă după gust. Mai completează cu un pic de apă dacă este nevoie.
  3. Adaugă mierea. Gătește până începe să fiarbă.
  4. Ia de pe foc și culege frunzele de mentă.
  5. Pune din nou pe foc, adaugă pudra de cacao și gătește, amestecând încontinuu, până începe să fiarbă. Ia de pe foc.
  6. Topește ciocolata neagră prin metoda bain-marie. Dacă dorești, poți face același lucru la microunde.
  7. Peste ciocolata neagră topită toarnă siropul de cacao cu miere și începe să amesteci cu telul, adăugând și smântâna.
  8. Pune mascarpone într-un castron, adaugă 3 linguri de zahăr și omogenizează cu mixerul.
  9. Pune merișoarele într-o oală mai mică și adaugă zahărul rămas (1 lingură). Zdrobește-le și gătește-le până obții sirop.
  10. Strecoară compoziția de merișoare în castronul cu mascarpone și amestecă.
  11. Servește supa de ciocolată cu cremă de merișoare și mascarpone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *