Supă de ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

În maxim 30 de minute te poți bucura de o supă cremă de ciuperci cum n-ai mai mâncat de mult. Pe lângă ciuperci, în compoziție intră ceapă cu usturoi călite în unt, vin fortifiat Sherry, supă de legume și, pentru mai multă „cremoșenie”, smântână de gătit.

Ingrediente necesare pentru supă de ciuperci

50-60 grame unt
1 ceapă, felii
1-2 căței de usturoi, felii subțiri
½ kg mix de ciuperci
sare
piper
½ cană vin Sherry
1-2 căni supă de legume
1 cană smântână de gătit

Cum să gătești supă de ciuperci

  1. Topește untul într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul.
  2. Adaugă ciupercile, asezonează cu sare și piper, apoi mai gătește 5 minute la foc mic.
  3. Toarnă peste ele Sherry-ul și supa de legume, amestecă și mai gătește 10 minute.
  4. Pasează totul la blender.
  5. Toarnă amestecul într-o cratiță și mai gătește 10 minute la foc mic, adăugând treptat și smântâna.
  6. Mai fierbe încă 5 minute la foc mic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *