Supă de ciuperci shimeji

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Ce să mai mâncați într-o zi de post? Haideți să facem împreună o supă de ciuperci. Dar nu orice fel de ciuperci, ci unele pe care nu le consumăm în fiecare zi. Haideți să alegem frumoasele ciuperci shimeji. Acestea sunt foarte sănătoase, având un conținut ridicat de proteine, vitamine și antioxidanți. Asezonate cu puțin cimbru și foi de dafin, am făcut o supă ușoară și foarte gustoasă.

Ingrediente necesare pentru supă de ciuperci shimeji

1 linguriță unt

1 lingură ulei de măsline

2 morcovi, felii subțiri

200 grame ciuperci shimeji

2 foi de dafin

200 grame ciuperci la conservă

sare

piper

1 mână cimbru proaspăt

200 ml apă

 

Cum să gătești supă de ciuperci shimeji

  1. Topește untul într-o tigaie încinsă la foc mediu. Adaugă o lingură de ulei și călește ceapa și morcovii.
  2. Adaugă ciupercile shimeji, foile de dafin și ciupercile de pădure.
  3. Asezonează cu sare, piper și cimbru. Amestecă bine.
  4. Toarnă apa și fierbe supa timp de 25 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *