Supă de ciuperci
Deja se face răcoare noaptea. O supă cremă de ciuperci ar fi numai bună, nu? Vom folosi 3 tipuri de ciuperci. De ce? Fiindcă putem! Întâi le gătim, aromatizându-le cu ceapă, usturoi și pătrunjel, apoi pasăm totul. Hmmm …
Ingrediente necesare pentru supă de ciuperci
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 tulpini țelină Apio, tocate
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 linguri pătrunjel, tocat
100-150 grame ciuperci brune, feliate
150-200 grame ciuperci Pleurotus, făcute bucăți
100-150 grame ciuperci Shimeji, tocate
sare de mare
piper
2-3 căni supă de legume
½ cană smântână de gătit
Cum să prepari supă de ciuperci
- Într-o cratiță, călește ceapa în uleiul de măsline.
- Adaugă țelina, usturoiul și pătrunjelul și amestecă.
- Pune și ciupercile, asezonând cu sare de mare și piper. Amestecă.
- Toarnă supa de legume, amestecă și fierbe acoperit 15 minute.
- Toarnă și smântâna de gătit, amestecă, apoi pasează cu blenderul direct în cratiță.
- Servește supa caldă.