Supă de ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții

Deja se face răcoare noaptea. O supă cremă de ciuperci ar fi numai bună, nu? Vom folosi 3 tipuri de ciuperci. De ce? Fiindcă putem! Întâi le gătim, aromatizându-le cu ceapă, usturoi și pătrunjel, apoi pasăm totul. Hmmm …

Ingrediente necesare pentru supă de ciuperci

1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2 tulpini țelină Apio, tocate
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 linguri pătrunjel, tocat
100-150 grame ciuperci brune, feliate
150-200 grame ciuperci Pleurotus, făcute bucăți
100-150 grame ciuperci Shimeji, tocate
sare de mare
piper
2-3 căni supă de legume
1/2 cană smântână de gătit

Cum să gătești supă de ciuperci

  1. Într-o cratiță, călește ceapa în uleiul de măsline.
  2. Adaugă țelina, usturoiul și pătrunjelul și amestecă.
  3. Pune și ciupercile, asezonând cu sare de mare și piper. Amestecă.
  4. Toarnă supa de legume, amestecă și fierbe acoperit 15 minute.
  5. Toarnă și smântâna de gătit, amestecă, apoi pasează cu blenderul direct în cratiță.
  6. Servește supa caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *