Supă de cocos cu creveți
Creveții, care sunt atât de buni trași la tigaie, pot la fel de buni integrați într-o supă. Dacă vrei, o supă de creveți ca aceasta poate fi considerată un echivalent de inspirație asiatică al unei ciorbe de pește de pe la noi. Fă rost de ingrediente și apucă-te de lucru. Nu ai nevoie de mai mult de o jumătate de oră.
Ingrediente necesare pentru supă de cocos cu creveți
3 căni supă de pui
1 ½ căni lapte de cocos neîndulcit
1 ardei iute jalapeno, feliat
1 linguriță ghimbir, ras
1 linguriță sos de pește
coajă rasă de lime
½ kg creveți
2-3 lingurițe suc de lime
2 cepe verzi, tocate
2 linguri coriandru proaspăt, tocat
Cum să prepari supă de cocos cu creveți
- Toarnă supa de pui într-o oală la foc mic spre potrivit, adaugă laptele de cocos, ardeiul iute, ghimbirul și sosul de pește.
- Asezonează cu coajă rasă de lime, acoperă și dă în fiert.
- Adaugă creveții și sucul de lime, amestecă, apoi fierbe la foc mic 3-5 minute.
- Asezonează cu ceapa verde și coriandrul, amestecă și servește supa caldă.