Supă de cocos cu creveți

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 6 porții

Creveții, care sunt atât de buni trași la tigaie, pot la fel de buni integrați într-o supă. Dacă vrei, o supă de creveți ca aceasta poate fi considerată un echivalent de inspirație asiatică al unei ciorbe de pește de pe la noi. Fă rost de ingrediente și apucă-te de lucru. Nu ai nevoie de mai mult de o jumătate de oră.

Ingrediente necesare pentru supă de cocos cu creveți

3 căni supă de pui
1 ½ căni lapte de cocos neîndulcit
1 ardei iute jalapeno, feliat
1 linguriță ghimbir, ras
1 linguriță sos de pește
coajă rasă de lime
½ kg creveți
2-3 lingurițe suc de lime
2 cepe verzi, tocate
2 linguri coriandru proaspăt, tocat

Cum să prepari supă de cocos cu creveți

  1. Toarnă supa de pui într-o oală la foc mic spre potrivit, adaugă laptele de cocos, ardeiul iute, ghimbirul și sosul de pește.
  2. Asezonează cu coajă rasă de lime, acoperă și dă în fiert.
  3. Adaugă creveții și sucul de lime, amestecă, apoi fierbe la foc mic 3-5 minute.
  4. Asezonează cu ceapa verde și coriandrul, amestecă și servește supa caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *