Supă cremă de conopidă coaptă și lapte de migdale

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 4 porții

Știm cu toții cât de sănătoase sunt supele și ciorbele, dar de data aceasta avem pentru tine o supă cu totul și cu totul specială. Înainte de a fierbe conopida, o tăvălim bine prin chimen, usturoi, curry și boia după care o coacem. Mai apoi, când fierbem toate bunătățile împreună turnăm în oală și lapte de migdale. Ia încearcă!

Ingrediente necesare pentru supă cremă de conopidă coaptă și lapte de migdale

1 conopidă
1/2 linguriță chimen pudră
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță curry
1 linguriță boia
1 lingură ulei de măsline
1 lingură ulei
1 ceapă roșie, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 cană fasole verde congelată
2 morcovi, tăiați cubulețe
1 litru supă de legume
piper
1 linguriță fulgi de chili
1 cană lapte de migdale
sare

Cum să gătești supă cremă de conopidă coaptă și lapte de migdale

  1. Pune floretele de conopidă într-un bol și adaugă chimenul și usturoiul pudră, curry-ul și boia. Amestecă.
  2. Tapetează o tavă de copt cu hârtie cerată și adaugă conopida tăvălită în condimente.
  3. Stropește cu uleiul de măsline și bagă la cuptor 15 minute la 200⁰C.
  4. Transferă conopida coaptă într-un mixer și pasează.
  5. Încinge uleiul într-o oală la foc mic și călește ceapa cu usturoiul.
  6. Adaugă fasolea verde, morcovii, conopida pasată și supa de legume. Asezonează cu piper, sare și fulgi de chili.
  7. Adaugă laptele de migdale, amestecă și gătește 10-12 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *