Supă cremă de conopidă coaptă și lapte de migdale
Știm cu toții cât de sănătoase sunt supele și ciorbele, dar de data aceasta avem pentru tine o supă cu totul și cu totul specială. Înainte de a fierbe conopida, o tăvălim bine prin chimen, usturoi, curry și boia după care o coacem. Mai apoi, când fierbem toate bunătățile împreună turnăm în oală și lapte de migdale. Ia încearcă!
Ingrediente necesare pentru supă cremă de conopidă coaptă și lapte de migdale
1 conopidă
½ linguriță chimen pudră
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță curry
1 linguriță boia
1 lingură ulei de măsline
1 lingură ulei
1 ceapă roșie, mărunțită
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 cană fasole verde congelată
2 morcovi, tăiați cubulețe
1 litru supă de legume
piper
1 linguriță fulgi de chili
1 cană lapte de migdale
sare
Cum să prepari supă cremă de conopidă coaptă și lapte de migdale
- Pune floretele de conopidă într-un bol și adaugă chimenul și usturoiul pudră, curry-ul și boia. Amestecă.
- Tapetează o tavă de copt cu hârtie cerată și adaugă conopida tăvălită în condimente.
- Stropește cu uleiul de măsline și bagă la cuptor 15 minute la 200⁰C.
- Transferă conopida coaptă într-un mixer și pasează.
- Încinge uleiul într-o oală la foc mic și călește ceapa cu usturoiul.
- Adaugă fasolea verde, morcovii, conopida pasată și supa de legume. Asezonează cu piper, sare și fulgi de chili.
- Adaugă laptele de migdale, amestecă și gătește 10-12 minute.