Ingrediente necesare pentru supă de gulii
1 morcov
1 ceapă
2 căței usturoi, zdrobiți
3 gulii, tăiate cubulețe
1 litru apă
2 linguri făină
1 linguriță ulei de măsline
1 ou
sare
2 linguri smântână (opțional)
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură mărar tocat
Cum să gătești supă de gulii
- Încinge o cratiță pe foc și călește morcovii, ceapa și usturoiul.
- Adaugă gulia și toarnă apa. Dă apa în clocot și las-o să fiarbă la foc mic.
- Separat, pregătește găluștele. Amestecă făina cu uleiul de măsline, 1 ou și un praf de sare într-un bol.
- Formează un aluat omogen și elastic. Formează cu mâna găluștele și adaugă-le in supă.
- Ține supa pe foc timp de 25 de minute.
- La sfârșit, poți drege supa cu smântână și adăuga pătrunjel și mărar.