Supă de gulii

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Cui nu i-ar plăceam atunci când vine acasă, să fie așteptat de o supă delicioasă și caldă? Această supă se face destul de ușor, așa că dacă n-ați mai făcut supă până acum, acesta nu este un motiv să renunțați. În plus, cât de des aveți ocazia să gustați un fel de mâncare în care elementul principal să fie gulia? Sigur nu prea des!

Ingrediente necesare pentru supă de gulii

1 morcov

1 ceapă

2 căței usturoi, zdrobiți

3 gulii, tăiate cubulețe

1 litru apă

2 linguri făină

1 linguriță ulei de măsline

1 ou

sare

2 linguri smântână (opțional)

1 lingură pătrunjel tocat

1 lingură mărar tocat

Cum să prepari supă de gulii

  1. Încinge o cratiță pe foc și călește morcovii, ceapa și usturoiul.
  2. Adaugă gulia și toarnă apa. Dă apa în clocot și las-o să fiarbă la foc mic.
  3. Separat, pregătește găluștele. Amestecă făina cu uleiul de măsline, 1 ou și un praf de sare într-un bol.
  4. Formează un aluat omogen și elastic. Formează cu mâna găluștele și adaugă-le in supă.
  5. Ține supa pe foc timp de 25 de minute.
  6. La sfârșit, poți drege supa cu smântână și adăuga pătrunjel și mărar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *