Ingrediente necesare pentru supă de linte cu rubarbă
100 grame linte roșie
apă fierbinte
ulei
1 ceapă, tocată
2 morcovi, cubulețe
150 grame rubarbă, cubulețe
sare
piper
1 litru supă de pui
smântână (opțional)
mărar (opțional)
Cum să prepari supă de linte cu rubarbă
- Lasă lintea la înmuiat în apă fierbinte timp de 15 minute.
- Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu, adaugă ceapa și călește-o.
- Adaugă morcovii, rubarba, și amestecă bine.
- Stoarce lintea și adaugă-o în cratiță . Asezonează cu sare și piper după gust.
- Toarnă supa de pui și acoperă cratița cu un capac. Gătește totul la foc mic timp de 25 de minute.
- Separat, poți pasa supa în blender. Poți chiar pasa toată supa, sau doar jumătate. Tu alegi!
- Opțional, servește supa cu smântână și mărar pe deasupra.