Supă de linte cu rubarbă

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 2 porții

Vă întrebați la ce să folosiți rubarba? Haideți să o adăugăm la o supă de linte. Rubarba are rolul de a aduce acel gust ușor acrișor, dar și numeroase vitamine și minerale. Lintea apoi, este extrem de sănătoasă! Este folosită în combaterea colesterolului, este bogată în fibre și echilibrează nivelul zahărului din organism. Așa că dacă rețetele sănătoase vă fac cu ochiul, aceasta este o alegere excelentă.

Ingrediente necesare pentru supă de linte cu rubarbă

100 grame linte roșie

apă fierbinte

ulei

1 ceapă, tocată

2 morcovi, cubulețe

150 grame rubarbă, cubulețe

sare

piper

1 litru supă de pui

smântână (opțional)

mărar (opțional)

Cum să prepari supă de linte cu rubarbă

  1. Lasă lintea la înmuiat în apă fierbinte timp de 15 minute.
  2. Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu, adaugă ceapa și călește-o.
  3. Adaugă morcovii, rubarba, și amestecă bine.
  4. Stoarce lintea și adaugă-o în cratiță . Asezonează cu sare și piper după gust.
  5. Toarnă supa de pui și acoperă cratița cu un capac. Gătește totul la foc mic timp de 25 de minute.
  6. Separat, poți pasa supa în blender. Poți chiar pasa toată supa, sau doar jumătate. Tu alegi!
  7. Opțional, servește supa cu smântână și mărar pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *