Supă de linte cu rubarbă
Vă întrebați la ce să folosiți rubarba? Haideți să o adăugăm la o supă de linte. Rubarba are rolul de a aduce acel gust ușor acrișor, dar și numeroase vitamine și minerale. Lintea apoi, este extrem de sănătoasă! Este folosită în combaterea colesterolului, este bogată în fibre și echilibrează nivelul zahărului din organism. Așa că dacă rețetele sănătoase vă fac cu ochiul, aceasta este o alegere excelentă.
Ingrediente necesare pentru supă de linte cu rubarbă
100 grame linte roșie
apă fierbinte
ulei
1 ceapă, tocată
2 morcovi, cubulețe
150 grame rubarbă, cubulețe
sare
piper
1 litru supă de pui
smântână (opțional)
mărar (opțional)
Cum să prepari supă de linte cu rubarbă
- Lasă lintea la înmuiat în apă fierbinte timp de 15 minute.
- Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu, adaugă ceapa și călește-o.
- Adaugă morcovii, rubarba, și amestecă bine.
- Stoarce lintea și adaugă-o în cratiță . Asezonează cu sare și piper după gust.
- Toarnă supa de pui și acoperă cratița cu un capac. Gătește totul la foc mic timp de 25 de minute.
- Separat, poți pasa supa în blender. Poți chiar pasa toată supa, sau doar jumătate. Tu alegi!
- Opțional, servește supa cu smântână și mărar pe deasupra.