Supă de linte și năut

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Această supă este inspirată din bucătăria arabă, și este excelentă pentru un fel principal ușor, dar și consistent în același timp. Se face extrem de ușor, în aproximativ 30 de minute, iar aromele sunt dintre cele mai diverse. Veți resimți din plin cuișoarele, chimenul și paprika.

Ingrediente necesare pentru supă de linte și năut

1 lingură ulei

2 lingurițe semințe de chimen

1 linguriță cuișoare

1 linguriță boia

1 ceapă roșie, felii subțiri

codițe de coriandru

250 ml supă de legume

sare

200 grame linte la conservă

200 grame năut la conservă

400 grame roșii la conservă

200 grame sos de tomate

2 linguri iaurt

pătrunjel

 

Cum să prepari supă de linte și năut

  1. Încinge uleiul într-o cratiță la foc mediu și adaugă semințele de chimen, cuișoarele și boiaua. Amestecă ușor.
  2. Adaugă ceapa roșie și călește-o până când se înmoaie.
  3. Adaugă codițele de coriandru și toarnă supa de legume. Asezonează cu sare, amestecă și dă în clocot.
  4. Adaugă lintea, năutul, roșiile la conservă și sosul de tomate. Amestecă și gătește totul la foc mic timp de 10 minute.
  5. Dă la o parte codițele de coriandru, și servește totul cu iaurt și pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *