Ingrediente necesare pentru supă de roșii cu crutoane
300 grame pâine, tăiată în cubulețe
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță oregano
1 ceapă, tocată
5 căței de usturoi, tocați mărunt
2 roșii, tocate cubulețe
400 ml sos de roșii
piper
sare
2 litri supă de legume
1 mână pătrunjel, tocat
Cum să gătești supă de roșii cu crutoane
- Așază cubulețele de pâine într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Toarnă o lingură de ulei de măsline peste crutoane și asezonează-le cu puțin oregano. Dă crutoanele la cuptor pentru următoarele 10 minute.
- Încinge uleiul rămas într-o cratiță pe foc mediu. Începe să călești ceapa și usturoiul.
- Adaugă roșiile și sosul de roșii, apoi amestecă bine. Asezonează preparatul cu sare și piper după gust.
- Adaugă crutoanele peste sosul de roșii și toarnă supa de legume.
- Amestecă bine și gătește preparatul cu capac timp de 15 minute.
- La final, înainte de a închide focul presară puțin pătrunjel tocat.