Supă de roșii cu crutoane

  • Dificultate: Mică
  • 40 de minute
  • 4 porții

Acest preparat vă poate părea simplu, dar să știți că în simplitatea lui, este extrem de gustos. Este genul acela de preparat care ne poate aduce aminte de copilărie, de atunci când supele cu crutoane erau printre preferatele noastre. Iar aceste crutoane, aromate cu ulei de măsline și oregano sunt extrem de gustoase…

Ingrediente necesare pentru supă de roșii cu crutoane

300 grame pâine, tăiată în cubulețe

2 linguri ulei de măsline

1 linguriță oregano

1 ceapă, tocată

5 căței de usturoi, tocați mărunt

2 roșii, tocate cubulețe

400 ml sos de roșii

piper

sare

2 litri supă de legume

1 mână pătrunjel, tocat

 

Cum să prepari supă de roșii cu crutoane

  1. Așază cubulețele de pâine într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  2. Toarnă o lingură de ulei de măsline peste crutoane și asezonează-le cu puțin oregano. Dă crutoanele la cuptor pentru următoarele 10 minute.
  3. Încinge uleiul rămas într-o cratiță pe foc mediu. Începe să călești ceapa și usturoiul.
  4. Adaugă roșiile și sosul de roșii, apoi amestecă bine. Asezonează preparatul cu sare și piper după gust.
  5. Adaugă crutoanele peste sosul de roșii și toarnă supa de legume.
  6. Amestecă bine și gătește preparatul cu capac timp de 15 minute.
  7. La final, înainte de a închide focul presară puțin pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *