Supă de somon cu scoici
Această supă merită încercată fiindcă veți întâlni de la prima lingură aroma nemaipomenită a mării. Are în compoziție somon și fructe de mare, așa că îi mulțumi atât pe fanii peștelui cât și pe cei ai fructelor de mare. Încercați-o în sezonul estival, atunci când pofta de preparate cu pește crește văzând cu ochii.
Ingrediente necesare pentru supă de somon cu scoici
1 linguriță unt
1 lingură ulei de măsline
1 țelină apio, tocată
½ praz, felii subțiri
1 mână cimbru proaspăt
sare
piper
1 cartof, cubulețe
100 ml vermut
250 ml apă
200 grame somon afumat, cubulețe
100 grame carne de scoici
200 ml smântână de gătit
Cum să prepari supă de somon cu scoici
- Încinge untul într-o tigaie la foc mic. Adaugă uleiul de măsline, țelina apio și prazul.
- Asezonează cu cimbru, sare și piper. Adaugă cartofii și toarnă vermut și apă.
- Pune un capac deasupra și fierbe supa timp de 40 de minute.
- Adaugă somonul și carnea de scoici. Pune din nou capacul și fierbe supa timp de încă 8 minute.
- Adaugă smântâna de gătit și ține supa pe foc încă 2-3 minute.