Supă de somon cu scoici

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 2 porții

Această supă merită încercată fiindcă veți întâlni de la prima lingură aroma nemaipomenită a mării. Are în compoziție somon și fructe de mare, așa că îi mulțumi atât pe fanii peștelui cât și pe cei ai fructelor de mare. Încercați-o în sezonul estival, atunci când pofta de preparate cu pește crește văzând cu ochii.

Ingrediente necesare pentru supă de somon cu scoici

1 linguriță unt

1 lingură ulei de măsline

1 țelină apio, tocată

1/2 praz, felii subțiri

1 mână cimbru proaspăt

sare

piper

1 cartof, cubulețe

100 ml vermut

250 ml apă

200 grame somon afumat, cubulețe

100 grame carne de scoici

200 ml smântână de gătit

 

Cum să gătești supă de somon cu scoici

  1. Încinge untul într-o tigaie la foc mic. Adaugă uleiul de măsline, țelina apio și prazul.
  2. Asezonează cu cimbru, sare și piper. Adaugă cartofii și toarnă vermut și apă.
  3. Pune un capac deasupra și fierbe supa timp de 40 de minute.
  4. Adaugă somonul și carnea de scoici. Pune din nou capacul și fierbe supa timp de încă 8 minute.
  5. Adaugă smântâna de gătit și ține supa pe foc încă 2-3 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *