Supă ramen de porc

Rețetele asiatice sunt din ce în ce mai populare în zilele noaste, așa că astăzi venim cu una din specialitățile bucătăriei japoneze, și anume supa ramen de porc. Este plină de gust, iar pe lângă savoarea cărnii, întâlnim arome de miso, ghimbir și ardei iute. Se servește fierbinte, așa că este excelentă pentru serile de iarnă.
Ingrediente necesare pentru supă ramen de porc
1 lingură ulei
300 grame mușchi de porc
15 grame ghimbir, zdrobit
1 linguriță sos de soia
1 linguriță pastă de ardei iute
1 linguriță miso
1 litru supă de vită
150 grame tăiței de orez
2 ouă fierte
1 ceapă verde, tocată
1 lămâie, felii subțiri
Cum să prepari supă ramen de porc
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă carnea de porc și gătește-o până când se rumenește.
- Adaugă ghimbirul, sosul de soia, pasta de ardei și miso.
- Amestecă bine și gătește preparatul timp de 5 minute.
- Încălzește supa de vită într-o tigaie la foc mediu. Adaugă tăițeii și fierbe-i timp de 5 minute.
- Toarnă supa în boluri de servire, împreună cu carnea de porc, ceapă verde și felii de lămâie.