Supă vegană cu linte și kale

Kale este o legumă extrem de sănătoasă, și chiar dacă are un gust ușor mai amar, aroma ei poate fi extrem de plăcută în combinațiile potrivite. Această supă este plină de proteine, și este perfectă pentru o dietă vegetariană. Se prepară destul de ușor și are arome plăcute de cimbru, chimen și turmeric.
Ingrediente necesare pentru supă vegană cu linte și kale
30 grame nuci caju
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță cimbru
1 linguriță chimion
2 lingurițe turmeric
sare
piper
1 morcov, felii subțiri
2 țeline apio, tocate
2 roșii decojite
½ cană linte verde
4 căni supă de legume
1 linguriță oțet balsamic
100 grame frunze kale, tocate
Cum să prepari supă vegană cu linte și kale
- Adaugă nucile caju și lasă-le la înmuiat timp de două ore, acoperindu-le cu apă.
- Mută-le într-un blender și pasează-le.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic și începe să călești ceapa.
- Adaugă usturoiul și asezonează cu cimbru, chimion, turmeric, sare și piper. Amestecă bine.
- Adaugă morcovii, țelina și roșiile. Amestecă bine și adaugă lintea verde.
- Toarnă supa de legume și oțetul balsamic. Amestecă și gătește totul la foc mic timp de 30 de minute.
- Adaugă nucile caju și frunzele de kale, amestecând între fiecare.
- Ia supa de pe foc și servește-o caldă!