Supă vegană cu linte și kale

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Kale este o legumă extrem de sănătoasă, și chiar dacă are un gust ușor mai amar, aroma ei poate fi extrem de plăcută în combinațiile potrivite. Această supă este plină de proteine, și este perfectă pentru o dietă vegetariană. Se prepară destul de ușor și are arome plăcute de cimbru, chimen și turmeric.

Ingrediente necesare pentru supă vegană cu linte și kale

30 grame nuci caju

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1 linguriță cimbru

1 linguriță chimion

2 lingurițe turmeric

sare

piper

1 morcov, felii subțiri

2 țeline apio, tocate

2 roșii decojite

1/2 cană linte verde

4 căni supă de legume

1 linguriță oțet balsamic

100 grame frunze kale, tocate

Cum să gătești supă vegană cu linte și kale

  1. Adaugă nucile caju și lasă-le la înmuiat timp de două ore, acoperindu-le cu apă.
  2. Mută-le într-un blender și pasează-le.
  3. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic și începe să călești ceapa.
  4. Adaugă usturoiul și asezonează cu cimbru, chimion, turmeric, sare și piper. Amestecă bine.
  5. Adaugă morcovii, țelina și roșiile. Amestecă bine și adaugă lintea verde.
  6. Toarnă supa de legume și oțetul balsamic. Amestecă și gătește totul la foc mic timp de 30 de minute.
  7. Adaugă nucile caju și frunzele de kale, amestecând între fiecare.
  8. Ia supa de pe foc și servește-o caldă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *