Ingrediente necesare pentru sushi cu somon învelit în bacon
500 ml apă
2 lingurițe ulei de susan
250 grame orez pentru sushi
1 linguriță oțet din orez
250 grame bacon, felii subțiri
1 avocado, felii subțiri
1 castravete, felii subțiri
100 grame somon afumat
Cum să prepari sushi cu somon învelit în bacon
- Toarnă apa într-o cratiță și pune-o pe aragaz la foc mediu.
- Adaugă o linguriță de ulei de susan și orezul pentru sushi. Acoperă cu un capac și gătește orezul timp de 20 de minute.
- Amestecă apoi orezul într-un bol împreună cu o linguriță de ulei de susan și una de oțet din orez.
- Așază o folie de plastic peste covorașul de bambus și întinde feliile de bacon.
- Adaugă orezul peste feliile de bacon într-un strat subțire și presează-l bine.
- Așază feliile de avocado, castravete și somonul în mijlocul orezului.
- Rulează sushiul dinspre tine înspre capătul opus. Taie-l apoi în cubulețe groase.
- Dacă vrei să-i adaugi un plus de gust, prăjește-l în tigaie timp de 2 minute.