Sushi cu somon învelit în bacon
Sushi este un preparat de bază în bucătaria asiatică, ale cărei variațiuni sunt aproape nelimitate. Acest sushi făcut de noi aduce baconul în prim plan, acesta învelind orezul, ce este la rândul lui umplut cu somon, avocado și castravete. Știm că baconul nu este unul din ingredientele obișnuite, dar asta nu ne oprește în a-l folosi.
Ingrediente necesare pentru sushi cu somon învelit în bacon
500 ml apă
2 lingurițe ulei de susan
250 grame orez pentru sushi
1 linguriță oțet din orez
250 grame bacon, felii subțiri
1 avocado, felii subțiri
1 castravete, felii subțiri
100 grame somon afumat
Cum să prepari sushi cu somon învelit în bacon
- Toarnă apa într-o cratiță și pune-o pe aragaz la foc mediu.
- Adaugă o linguriță de ulei de susan și orezul pentru sushi. Acoperă cu un capac și gătește orezul timp de 20 de minute.
- Amestecă apoi orezul într-un bol împreună cu o linguriță de ulei de susan și una de oțet din orez.
- Așază o folie de plastic peste covorașul de bambus și întinde feliile de bacon.
- Adaugă orezul peste feliile de bacon într-un strat subțire și presează-l bine.
- Așază feliile de avocado, castravete și somonul în mijlocul orezului.
- Rulează sushiul dinspre tine înspre capătul opus. Taie-l apoi în cubulețe groase.
- Dacă vrei să-i adaugi un plus de gust, prăjește-l în tigaie timp de 2 minute.