Tagliatelle cu pulpă de rață
Pulpa de rață este un ingredient deosebit, pe care trebuie să-l onorăm și să-l gătim cu grijă. Mai întâi am tras puțin în tigaie pulpele, ca să le dăm o crustă, iar apoi le-am gătit la cuptor, ca să se pătrundă bine în interior. Am curățat bine carnea de pe os, și am servit-o împreună cu o porție de tagliatelle. Ne-au plăcut la nebunie, deci spunem că merită încercate!
Ingrediente necesare pentru tagliatelle cu pulpă de rață
1 lingură unt
2 pulpe de rață
150 grame tagliatelle
3 căței de usturoi
sare
piper
suc de lămâie
coajă de lămâie
Cum să prepari tagliatelle cu pulpă de rață
- Se topește untul într-o tigaie de fontă încinsă la foc mediu și se adaugă pulpele de rață cu pielea în jos.
- Acestea se gătesc timp de 4 minute pe ambele părți și se dau la cuptor pentru 90 de minute, la 195 de grade Celsius.
- Mărunțește carnea de pe pulpe folosind o furculiță. Păstrează grăsimea în tigaie pentru mai târziu.
- Fierbe pastele în apă clocotită timp de 8-10 minute.
- Călește usturoiul în grăsimea de rață rămasă și adaugă carnea mărunțită.
- Asezonează cu sare și piper și adaugă pastele scurse.
- Stoarce sucul și adaugă coaja de lămâie.
- Ține preparatul pe foc încă 2 minute, iar la final mai adaugă o mână de pătrunjel tocat.