Tagliatelle cu pulpă de rață

  • Dificultate: Mică
  • 2 ore
  • 2 porții

Pulpa de rață este un ingredient deosebit, pe care trebuie să-l onorăm și să-l gătim cu grijă. Mai întâi am tras puțin în tigaie pulpele, ca să le dăm o crustă, iar apoi le-am gătit la cuptor, ca să se pătrundă bine în interior. Am curățat bine carnea de pe os, și am servit-o împreună cu o porție de tagliatelle. Ne-au plăcut la nebunie, deci spunem că merită încercate!

Ingrediente necesare pentru tagliatelle cu pulpă de rață

1 lingură unt

2 pulpe de rață

150 grame tagliatelle

3 căței de usturoi

sare

piper

suc de lămâie

coajă de lămâie

 

Cum să prepari tagliatelle cu pulpă de rață

  1. Se topește untul într-o tigaie de fontă încinsă la foc mediu și se adaugă pulpele de rață cu pielea în jos.
  2. Acestea se gătesc timp de 4 minute pe ambele părți și se dau la cuptor pentru 90 de minute, la 195 de grade Celsius.
  3. Mărunțește carnea de pe pulpe folosind o furculiță. Păstrează grăsimea în tigaie pentru mai târziu.
  4. Fierbe pastele în apă clocotită timp de 8-10 minute.
  5. Călește usturoiul în grăsimea de rață rămasă și adaugă carnea mărunțită.
  6. Asezonează cu sare și piper și adaugă pastele scurse.
  7. Stoarce sucul și adaugă coaja de lămâie.
  8. Ține preparatul pe foc încă 2 minute, iar la final mai adaugă o mână de pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *