Tăiței cu vită și sos de soia
O porție de tăiței cu vită și sos de soia? De ce nu?! Sunt un preparat extrem de gustos, sățios și ușor de făcut. Nu au multe calorii, iar dacă reducem porția de tăiței nu vom avea nici foarte mulți carbohidrați. Iar aromele asiatice ale acestui preparat ne vor face să-l ținem minte mult timp…
Ingrediente necesare pentru tăiței cu vită și sos de soia
300 grame pulpă de vită, fâșii subțiri
2 linguri sos de soia
1 linguriță lemongrass, tocat mărunt
1 linguriță sos de pește
sare
4 căței usturoi, zdrobiți
200 grame tăiței
apă fiartă
1 linguriță zahăr
1 șalotă, tăiată subțire
1 linguriță ghimbir, dat pe răzătoare
1 ardei iute, tocat
50 ml apă
1 linguriță oțet
busuioc proaspăt, tocat
suc de lămâie
Cum să prepari tăiței cu vită și sos de soia
- Adaugă carnea într-un bol mare împreună cu 1 lingură de sos de soia, lemongrass, uleiul de pește și 2 căței de usturoi. Asezonează cu puțină sare, amestecă și lasă carnea la marinat.
- Adaugă tăițeii într-un bol, asezonează cu sare și acoperă cu apă fierbinte. Lasă-i la înmuiat timp de 10-12 minute.
- Încinge 1-2 lingurițe de ulei într-o tigaie la foc mare și adaugă carnea marinată.
- Ține carnea pe foc până se rumenește, apoi adaugă zahărul.
- Gătește-o încă 1 minut, apoi pune-o într-un bol.
- Călește șalota în aceeași tigaie. Adaugă usturoiul rămas, ghimbirul și ardeiul iute.
- Adaugă sosul de soia rămas, apa și oțetul. Amestecă bine.
- Adaugă busuiocul, tăițeii și carnea. Amestecă timp de 2 minute și ia preparatul de pe foc.
- Servește preparatul cu sucul de lămâie sau de lime.