Ingrediente necesare pentru tăiței cu vită și sos de soia
300 grame pulpă de vită, fâșii subțiri
2 linguri sos de soia
1 linguriță lemongrass, tocat mărunt
1 linguriță sos de pește
sare
4 căței usturoi, zdrobiți
200 grame tăiței
apă fiartă
1 linguriță zahăr
1 șalotă, tăiată subțire
1 linguriță ghimbir, dat pe răzătoare
1 ardei iute, tocat
50 ml apă
1 linguriță oțet
busuioc proaspăt, tocat
suc de lămâie
Cum să gătești tăiței cu vită și sos de soia
- Adaugă carnea într-un bol mare împreună cu 1 lingură de sos de soia, lemongrass, uleiul de pește și 2 căței de usturoi. Asezonează cu puțină sare, amestecă și lasă carnea la marinat.
- Adaugă tăițeii într-un bol, asezonează cu sare și acoperă cu apă fierbinte. Lasă-i la înmuiat timp de 10-12 minute.
- Încinge 1-2 lingurițe de ulei într-o tigaie la foc mare și adaugă carnea marinată.
- Ține carnea pe foc până se rumenește, apoi adaugă zahărul.
- Gătește-o încă 1 minut, apoi pune-o într-un bol.
- Călește șalota în aceeași tigaie. Adaugă usturoiul rămas, ghimbirul și ardeiul iute.
- Adaugă sosul de soia rămas, apa și oțetul. Amestecă bine.
- Adaugă busuiocul, tăițeii și carnea. Amestecă timp de 2 minute și ia preparatul de pe foc.
- Servește preparatul cu sucul de lămâie sau de lime.