Tăiței cu vită și sos de soia

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

O porție de tăiței cu vită și sos de soia? De ce nu?! Sunt un preparat extrem de gustos, sățios și ușor de făcut. Nu au multe calorii, iar dacă reducem porția de tăiței nu vom avea nici foarte mulți carbohidrați. Iar aromele asiatice ale acestui preparat ne vor face să-l ținem minte mult timp…

Ingrediente necesare pentru tăiței cu vită și sos de soia

300 grame pulpă de vită, fâșii subțiri

2 linguri sos de soia

1 linguriță lemongrass, tocat mărunt

1 linguriță sos de pește

sare

4 căței usturoi, zdrobiți

200 grame tăiței

apă fiartă

1 linguriță zahăr

1 șalotă, tăiată subțire

1 linguriță ghimbir, dat pe răzătoare

1 ardei iute, tocat

50 ml apă

1 linguriță oțet

busuioc proaspăt, tocat

suc de lămâie

Cum să prepari tăiței cu vită și sos de soia

  1. Adaugă carnea într-un bol mare împreună cu 1 lingură de sos de soia, lemongrass, uleiul de pește și 2 căței de usturoi. Asezonează cu puțină sare, amestecă și lasă carnea la marinat.
  2. Adaugă tăițeii într-un bol, asezonează cu sare și acoperă cu apă fierbinte. Lasă-i la înmuiat timp de 10-12 minute.
  3. Încinge 1-2 lingurițe de ulei într-o tigaie la foc mare și adaugă carnea marinată.
  4. Ține carnea pe foc până se rumenește, apoi adaugă zahărul.
  5. Gătește-o încă 1 minut, apoi pune-o într-un bol.
  6. Călește șalota în aceeași tigaie. Adaugă usturoiul rămas, ghimbirul și ardeiul iute.
  7. Adaugă sosul de soia rămas, apa și oțetul. Amestecă bine.
  8. Adaugă busuiocul, tăițeii și carnea. Amestecă timp de 2 minute și ia preparatul de pe foc.
  9. Servește preparatul cu sucul de lămâie sau de lime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *