Tartă cu ciocolată albă și zmeură

Această tartă cu ciocolată și zmeură, spunem noi, are toate ingredientele necesare pentru o seară romantică! Un aluat fraged, o umplutură plină de arome minunate și un topping răcoritor. Veți întâlni o pleiadă de arome și gusturi surprinzătoare, dar să știți că acesta nu este deloc un lucru rău!
Ingrediente necesare pentru tartă cu ciocolată albă și zmeură
Pentru aluat:
400 grame făină
120 grame unt
100 grame zahăr pudră
2 linguri smântână
2 linguri lapte
1 ou
Pentru umplutură și topping:
1 lingură cardamom, boabe
1 ou
3 linguri zahăr
200 ml smântână lichidă
200 grame ciocolată albă
2 linguri lapte
30 grame unt
150 grame zmeură congelată
Cum să prepari tartă cu ciocolată albă și zmeură
- Pentru aluat: Adaugă făina și untul într-un bol mare. Amestecă cu mâinile, apoi adaugă zahărul pudră, smântână, laptele și oul.
- Amestecă și frământă până când obții un aluat omogen. Poți adăuga încă puțină făină dacă mai simți nevoia. Las-l deoparte timp de 30 de minute.
- Pentru umplutură: Zdrobește boabele de cardamom într-un mojar. Adaugă ouăle și zahărul într-un bol și bate-le.
- Toarnă smântâna lichidă într-o tigaie la foc mic. Când începe să fiarbă adaugă cardamomul zdrobit și amestecă.
- Adaugă ciocolata albă și ține-o pe foc până când se topește. Adaugă oul bătut cu zahăr, și ține preparatul pe foc încă puțin.
- Întinde făina pe suprafața de lucru și începe să întinzi aluatul cu un făcăleț.
- Unge o tavă rotundă cu puțin unt și așază aluatul, acoperind bine inclusiv marginile.
- Înțeapă aluatul cu o furculiță, acoperă-l cu folie și adaugă puțină greutate pe el pentru a își menține forma la cuptor.
- Coace aluatul timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius.
- Toarnă umplutura de ciocolată albă și dă din nou la cuptor, pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Zdrobește puțină zmeură și unge tarta cu ea.
- Las-o la frigider peste noapte înainte de a o servi!