Tartă cu ciocolată albă și zmeură

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Această tartă cu ciocolată și zmeură, spunem noi, are toate ingredientele necesare pentru o seară romantică! Un aluat fraged, o umplutură plină de arome minunate și un topping răcoritor. Veți întâlni o pleiadă de arome și gusturi surprinzătoare, dar să știți că acesta nu este deloc un lucru rău!

Ingrediente necesare pentru tartă cu ciocolată albă și zmeură

Pentru aluat: 

 

400 grame făină

120 grame unt

100 grame zahăr pudră

2 linguri smântână

2 linguri lapte

1 ou

 

Pentru umplutură și topping:

 

1 lingură cardamom, boabe

1 ou

3 linguri zahăr

200 ml smântână lichidă

200 grame ciocolată albă

2 linguri lapte

30 grame unt

150 grame zmeură congelată

Cum să prepari tartă cu ciocolată albă și zmeură

 

  1. Pentru aluat: Adaugă făina și untul într-un bol mare. Amestecă cu mâinile, apoi adaugă zahărul pudră, smântână, laptele și oul.
  2. Amestecă și frământă până când obții un aluat omogen. Poți adăuga încă puțină făină dacă mai simți nevoia. Las-l deoparte timp de 30 de minute.
  3. Pentru umplutură: Zdrobește boabele de cardamom într-un mojar. Adaugă ouăle și zahărul într-un bol și bate-le.
  4. Toarnă smântâna lichidă într-o tigaie la foc mic. Când începe să fiarbă adaugă cardamomul zdrobit și amestecă.
  5. Adaugă ciocolata albă și ține-o pe foc până când se topește. Adaugă oul bătut cu zahăr, și ține preparatul pe foc încă puțin.
  6. Întinde făina pe suprafața de lucru și începe să întinzi aluatul cu un făcăleț.
  7. Unge o tavă rotundă cu puțin unt și așază aluatul, acoperind bine inclusiv marginile.
  8. Înțeapă aluatul cu o furculiță, acoperă-l cu folie și adaugă puțină greutate pe el pentru a își menține forma la cuptor.
  9. Coace aluatul timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius.
  10. Toarnă umplutura de ciocolată albă și dă din nou la cuptor, pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
  11. Zdrobește puțină zmeură și unge tarta cu ea.
  12. Las-o la frigider peste noapte înainte de a o servi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *