Tartă cu ciocolată, căpșuni și zmeură
Dacă te gândești să multiplici unele ingrediente și să transformi tarta asta într-un tort supraetajat, noi te înțelegem. Nu de alta, dar e greu să spui „nu” unui blat cu cacao și ciocolată. Unde mai pui că toppingul cu fulgi de cocos, migdale, căpșuni și zmeură, nu-i musai să rămână doar topping. Îl poți și intercala ca umplutură.
Ingrediente necesare pentru tartă cu ciocolată, căpșuni și zmeură
1 lingură unt
1 lingură zahăr
1 gălbenuș
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
2 linguri cacao
½ cană făină
½ cană chipsuri de ciocolată
fulgi de cocos
¼ cană migdale, zdrobite
⅓ cană zmeură
3-4 căpșuni, tăiate în două
1-2 linguri lapte condensat
Cum să prepari tartă cu ciocolată, căpșuni și zmeură
- Amestecă într-un castron untul, zahărul și gălbenușul.
- Completează cu esența de vanilie, praful de copt, cacaoa pudră și făina. Amestecă cu mâna până obții un aluat.
- Întinde-l cu făcălețul și așază-l într-o tavă pentru copt cu margine detalabilă.
- Lasă la cuptor 30 minute la 180ºC.
- Presară cu chipsuri de ciocolată, apoi mai lasă la cuptor încă 5 minute la 180ºC.
- Lasă la răcit, apoi ornează cu fulgi de cocos, migdale, zmeură și căpșuni. Adaugă deasupra și un pic de lapte condensat.