Tartă cu ciocolată, căpșuni și zmeură

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Dacă te gândești să multiplici unele ingrediente și să transformi tarta asta într-un tort supraetajat, noi te înțelegem. Nu de alta, dar e greu să spui „nu” unui blat cu cacao și ciocolată. Unde mai pui că toppingul cu fulgi de cocos, migdale, căpșuni și zmeură, nu-i musai să rămână doar topping. Îl poți și intercala ca umplutură.

Ingrediente necesare pentru tartă cu ciocolată, căpșuni și zmeură

1 lingură unt
1 lingură zahăr
1 gălbenuș
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță praf de copt
2 linguri cacao
½ cană făină
½ cană chipsuri de ciocolată
fulgi de cocos
¼ cană migdale, zdrobite
⅓ cană zmeură
3-4 căpșuni, tăiate în două
1-2 linguri lapte condensat

Cum să prepari tartă cu ciocolată, căpșuni și zmeură

  1. Amestecă într-un castron untul, zahărul și gălbenușul.
  2. Completează cu esența de vanilie, praful de copt, cacaoa pudră și făina. Amestecă cu mâna până obții un aluat.
  3. Întinde-l cu făcălețul și așază-l într-o tavă pentru copt cu margine detalabilă.
  4. Lasă la cuptor 30 minute la 180ºC.
  5. Presară cu chipsuri de ciocolată, apoi mai lasă la cuptor încă 5 minute la 180ºC.
  6. Lasă la răcit, apoi ornează cu fulgi de cocos, migdale, zmeură și căpșuni. Adaugă deasupra și un pic de lapte condensat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *