Ingrediente necesare pentru tartă cu ciuperci și brânză
250 grame făină
2 gălbenușuri
100 grame unt
sare
1 lingură apă
1 lingură ulei
250 grame ciuperci, felii subțiri
4 ouă bătute
1 linguriță oregano
piper
1 lingură mărar, tocat
sare
150 grame urdă
Cum să gătești tartă cu ciuperci și brânză
- Trece mai întâi făina printr-o strecurătoare deasupra unui bol mare sau direct în robotul de bucătărie.
- Adaugă gălbenușurile, untul, un praf de sare și puțină apă.
- Mixează totul până când obții un aluat sfărâmicios. Dă-i acestuia o formă rotundă și înfășoară-l în folie de plastic.
- Dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ciupercile și călește-le timp de 5 minute.
- Ia ciupercile de pe foc și amestecă-le cu ouăle bătute, oregano, piper, mărar, sare și urdă.
- Întinde aluatul pe fundul unei tăvi rotunde, cu un diametru de aproximativ 25 de centimetri. Întinde-l bine pe margini, iar apoi înțeapă-i suprafața cu o furculiță.
- Toarnă amestecul de ciuperci peste aluat și dă tarta la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.