Tartă cu ciuperci și brânză

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

Acum că a venit weekendul, parcă avem ceva mai mult timp pentru gătit? Așa că, ce să facem? Haideți să coacem împreună o tartă. Cu aluat de casă, bineînțeles. Iar ca umplutură, mergem pe ceva simplu, niște ciuperci sotate, amestecate cu ou bătut, urdă, oregano și mărar. Noi spunem că sună bine, nu sunteți de acord?

Ingrediente necesare pentru tartă cu ciuperci și brânză

250 grame făină

2 gălbenușuri

100 grame unt

sare

1 lingură apă

1 lingură ulei

250 grame ciuperci, felii subțiri

4 ouă bătute

1 linguriță oregano

piper

1 lingură mărar, tocat

sare

150 grame urdă

 

Cum să gătești tartă cu ciuperci și brânză

  1. Trece mai întâi făina printr-o strecurătoare deasupra unui bol mare sau direct în robotul de bucătărie.
  2. Adaugă gălbenușurile, untul, un praf de sare și puțină apă.
  3. Mixează totul până când obții un aluat sfărâmicios. Dă-i acestuia o formă rotundă și înfășoară-l în folie de plastic.
  4. Dă-l la frigider pentru următoarele 30 de minute.
  5. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ciupercile și călește-le timp de 5 minute.
  6. Ia ciupercile de pe foc și amestecă-le cu ouăle bătute, oregano, piper, mărar, sare și urdă.
  7. Întinde aluatul pe fundul unei tăvi rotunde, cu un diametru de aproximativ 25 de centimetri. Întinde-l bine pe margini, iar apoi înțeapă-i suprafața cu o furculiță.
  8. Toarnă amestecul de ciuperci peste aluat și dă tarta la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *