Ingrediente necesare pentru tartă cu ciuperci, spanac și cașcaval
1 linguriță ulei de măsline
2 șalote, felii subțiri
300 grame ciuperci
1 lingură unt
3 ouă, bătute
100 ml smântână de gătit
3 căței usturoi, zdrobiți
sare
piper
1 lingură pătrunjel, tocat
50 grame baby spanac
100 grame cașcaval ras
3 frunze de cimbru, proaspăt
200 grame aluat foitaj
1 lingură parmezan ras
4 felii mozzarella
1 roșie, mărunțită
1 linguriță busuioc uscat
Cum să gătești tartă cu ciuperci, spanac și cașcaval
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește șalotele.
- Adaugă ciupercile împreună cu untul, apoi gătește-le timp de 1-2 minute.
- Adaugă ouăle bătute împreună cu smântâna și usturoiul într-un bol mare. Asezonează cu sare, piper și bate-le.
- Adaugă pătrunjelul, baby spanacul și mozzarella rasă. Asezonează cu frunzele de cimbru.
- Adaugă amestecul de ciuperci și asezonează până când omogenizezi.
- Întinde aluatul de foietaj într-un vas pentru cuptor și decupează aluatul în exces.
- Toarnă compoziția de ou și ciuperci, apoi asezonează cu parmezan și cimbru proaspăt.
- Dă la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade Celsius.
- Adaugă feliile de mozzarella, roșia și busuiocul uscat.
- Dă la cuptor pentru încă 5 minute!