Tartă cu ciuperci, spanac și cașcaval

A venit momentul pentru o tartă savuroasă? Perfect, fiindcă avem una pregătită special pentru voi. Este asemănătoare quiche-ului francez, cu diferența că am folosit aluat de foietaj în locul celui fraged. Umplutura este una fără carne, cu ciuperci, baby spanac, cașcaval și cimbru. Iar despre rezultat…. vă lăsăm să aflați singuri!
Ingrediente necesare pentru tartă cu ciuperci, spanac și cașcaval
1 linguriță ulei de măsline
2 șalote, felii subțiri
300 grame ciuperci
1 lingură unt
3 ouă, bătute
100 ml smântână de gătit
3 căței usturoi, zdrobiți
sare
piper
1 lingură pătrunjel, tocat
50 grame baby spanac
100 grame cașcaval ras
3 frunze de cimbru, proaspăt
200 grame aluat foitaj
1 lingură parmezan ras
4 felii mozzarella
1 roșie, mărunțită
1 linguriță busuioc uscat
Cum să prepari tartă cu ciuperci, spanac și cașcaval
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și călește șalotele.
- Adaugă ciupercile împreună cu untul, apoi gătește-le timp de 1-2 minute.
- Adaugă ouăle bătute împreună cu smântâna și usturoiul într-un bol mare. Asezonează cu sare, piper și bate-le.
- Adaugă pătrunjelul, baby spanacul și mozzarella rasă. Asezonează cu frunzele de cimbru.
- Adaugă amestecul de ciuperci și asezonează până când omogenizezi.
- Întinde aluatul de foietaj într-un vas pentru cuptor și decupează aluatul în exces.
- Toarnă compoziția de ou și ciuperci, apoi asezonează cu parmezan și cimbru proaspăt.
- Dă la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade Celsius.
- Adaugă feliile de mozzarella, roșia și busuiocul uscat.
- Dă la cuptor pentru încă 5 minute!