Tartă cu fructe

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 8 porții

Inițial ne gândisem ca pentru următorul desert să facem doar o tartă simplă cu aluat pentru prăjituri. Însă când a trebuit să o ornăm, nu ne-am putut abține și am folosit o sumedenie de fructe, fie de pădure, fie exotice. Tu poți completa cu încă și mai multe fructe, dacă dorești. Va fi un desert multicolor și gustos.

Ingrediente necesare pentru tartă cu fructe

300 grame aluat pentru prăjituri
3 linguri unt
250 grame cremă de brânză
¼ cană zahăr pudră
¼ cană zahăr
1 linguriță extract de vanilie
3 kiwi, cojite și feliate
2 portocale, cojite și feliate
½ cană zmeură
½ cană afine
2 mandarine, cojite și desfăcute
semințe de rodie

Cum să prepari tartă cu fructe

  1. Întinde aluatul cu făcălețul astfel încât să aibă cam 1 cm grosime.
  2. Pune-l într-o tavă de copt pe hârtie pergament și lasă-l la cuptor 20 minute la 200ºC.
  3. Adaugă într-un castron untul, crema de brânză, zahărul pudră și pe cel granulat și extractul vanilie.
  4. Mixează până obții o cremă omogenă.
  5. Întinde crema pe toată suprafața blatului.
  6. Ornează tarta cu ajutorul fructelor după cum dorești .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *