Tartă cu fructul pasiunii

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 6 porții

Aduceți puțină pasiune în viața voastră gătind acest desert delicios. Este o tartă având ca element principal fructul pasiunii. Aluatul este unul crocant, acoperit cu o cremă delicioasă și un jeleu răcoritor. Îl considerăm a fi un preparat perfect pentru o vară călduroasă.

Ingrediente necesare pentru tartă cu fructul pasiunii

Pentru aluat:

 

200 grame unt

100 grame zahăr

sare

4 linguri făină

 

Pentru cremă:

 

100 grame zahăr

2 ouă

200 ml suc de fructul pasiunii

1 lingură suc de lămâie

150 grame unt

 

Pentru jeleu:

 

200 ml suc de fructul pasiunii

75 ml apă

50 grame zahăr

1 linguriță esență de vanilie

gelatină

Cum să gătești tartă cu fructul pasiunii

  1. Mixează untul cu zahărul, sarea și adaugă treptat făina, până când obții un aluat lipicios și omogen.
  2. Strânge aluatul într-o folie și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
  3. Pentru cremă. Topește zahărul la bain marie și bate-l cu ouăle până când se omogenizează. Adaugă sucul de fructul pasiunii și sucul de lămâie.
  4. Gătește crema la foc mic timp de 15 minute și las-o la răcit.
  5. Întinde aluatul într-o tavă rotundă de cuptor și înțeapă-i suprafața cu o furculiță. Dă tarta la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  6. Mixează crema răcită cu untul până când se îngroașă și se omogenizează. Întinde-o peste aluatul copt cu o spatulă și las-o la frigider timp de 45 de minute.
  7. Adaugă într-o tigaie sucul de fructul pasiunii, apa, zahărul și fierbe-le timp de 5 minute. Adaugă esența de vanilie și gelatina.
  8. Amestecă și lasă gelatina la răcit.
  9. Întinde gelatina peste cremă și răcește tarta înainte de a o servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *