Tartă cu fructul pasiunii

Aduceți puțină pasiune în viața voastră gătind acest desert delicios. Este o tartă având ca element principal fructul pasiunii. Aluatul este unul crocant, acoperit cu o cremă delicioasă și un jeleu răcoritor. Îl considerăm a fi un preparat perfect pentru o vară călduroasă.
Ingrediente necesare pentru tartă cu fructul pasiunii
Pentru aluat:
200 grame unt
100 grame zahăr
sare
4 linguri făină
Pentru cremă:
100 grame zahăr
2 ouă
200 ml suc de fructul pasiunii
1 lingură suc de lămâie
150 grame unt
Pentru jeleu:
200 ml suc de fructul pasiunii
75 ml apă
50 grame zahăr
1 linguriță esență de vanilie
gelatină
Cum să prepari tartă cu fructul pasiunii
- Mixează untul cu zahărul, sarea și adaugă treptat făina, până când obții un aluat lipicios și omogen.
- Strânge aluatul într-o folie și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Pentru cremă. Topește zahărul la bain marie și bate-l cu ouăle până când se omogenizează. Adaugă sucul de fructul pasiunii și sucul de lămâie.
- Gătește crema la foc mic timp de 15 minute și las-o la răcit.
- Întinde aluatul într-o tavă rotundă de cuptor și înțeapă-i suprafața cu o furculiță. Dă tarta la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
- Mixează crema răcită cu untul până când se îngroașă și se omogenizează. Întinde-o peste aluatul copt cu o spatulă și las-o la frigider timp de 45 de minute.
- Adaugă într-o tigaie sucul de fructul pasiunii, apa, zahărul și fierbe-le timp de 5 minute. Adaugă esența de vanilie și gelatina.
- Amestecă și lasă gelatina la răcit.
- Întinde gelatina peste cremă și răcește tarta înainte de a o servi.