Tartă cu lămâie și bezea

E simplu! Crustă de biscuiți, cremă de lămâie și bezea moale, ușor rumenită pe deasupra. Pe lângă gustul senzațional dat de combinația dintre dulce și acrișor, tarta arată impecabil! E perfecta pentru o petrecere restrânsă sau o duminică după amiază.
Ingrediente necesare pentru tartă cu lămâie și bezea
200 grame biscuiți
50 grame unt
4 ouă
1 cană lapte condensat
½ cană zeamă de lămâie
3/4 cană zahăr
Cum să prepari tartă cu lămâie și bezea
- Rupe biscuiții în bucăți și pune-i, împreună cu untul, într-un robot de bucătărie. Zdrobește-i până capătă consistența unui aluat fărâmicios.
- Pune biscuiții într-o tavă de tartă și presează-i bine pe fundul tăvii. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pentru următoarele 8-10 minute.
- Separă albușurile de gălbenușuri.
- Pune gălbenușurile și laptele condensat într-un bol. Amestecă cu un mixer până obții o compoziție omogenă, adaugând treptat zeama de lămâie. Când crema este gata, pune-o deoparte.
- Pune albușurile într-un bol mai mare și bate-le spumă, cu mixerul. Adaugă zahărul treptat și continua să bați albușurile până obții o spumă tare.
- Când crusta de plăcintă este gata, las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi toarnă crema de lămâie peste ea și întinde-o uniform. Dă tarta la cuptor 30 de minute.
- După 30 de minute, pune spuma de albușuri într-o pungă de ornat și ornează tarta cu bezea.
- Coace tarta pentru 35 de minute la 180⁰C.