Tartă cu nectarine

Acum că a venit vara, este un moment numai bun să consumăm cât mai multe fructe. Chiar dacă le servim într-un desert. Nectarinele sunt rudele îndepărtate ale piersicii și au un conținut important de vitamina A, C și betacaroten. Sigur că le putem consuma proaspete, dar în acest desert gustul lor va fi unul desăvârșit.
Ingrediente necesare pentru tartă cu nectarine
150 grame unt
300 grame zahăr
50 grame zahăr brun
5 ouă
100 grame smântână
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță bicarbonat de sodiu
sare
1 linguriță praf de copt
200 grame făină
4 nectarine, felii subțiri
zahăr brun (opțional)
Cum să prepari tartă cu nectarine
- Mixează untul și zahărul folosind robotul de bucătărie.
- Adaugă zahărul brun și ouăle unul câte unul.
- Adaugă smântâna, scorțișoara, bicarbonatul, sarea și praful de copt.
- Cât timp robotul este pornit, adaugă treptat și făina, câte o lingură o dată.
- Ia o tavă rotundă, cu un diametru de aproximativ 25 de cm și adaugă jumătate din aluat pe fundul ei.
- Presară din loc în loc jumătate din feliile de nectarină, și completează la final cu restul de aluat și felii de nectarină. Opțional, presară puțin zahăr brun pe deasupra.
- Dă tarta la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.