Tartă cu nectarine

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Acum că a venit vara, este un moment numai bun să consumăm cât mai multe fructe. Chiar dacă le servim într-un desert. Nectarinele sunt rudele îndepărtate ale piersicii și au un conținut important de vitamina A, C și betacaroten. Sigur că le putem consuma proaspete, dar în acest desert gustul lor va fi unul desăvârșit.

Ingrediente necesare pentru tartă cu nectarine

150 grame unt

300 grame zahăr

50 grame zahăr brun

5 ouă

100 grame smântână

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță bicarbonat de sodiu

sare

1 linguriță praf de copt

200 grame făină

4 nectarine, felii subțiri

zahăr brun (opțional)

Tartă cu nectarine - mod de preparare

  1. Mixează untul și zahărul folosind robotul de bucătărie.
  2. Adaugă zahărul brun și ouăle unul câte unul.
  3. Adaugă smântâna, scorțișoara, bicarbonatul, sarea și praful de copt.
  4. Cât timp robotul este pornit, adaugă treptat și făina, câte o lingură o dată.
  5. Ia o tavă rotundă, cu un diametru de aproximativ 25 de cm și adaugă jumătate din aluat pe fundul ei.
  6. Presară din loc în loc jumătate din feliile de nectarină, și completează la final cu restul de aluat și felii de nectarină. Opțional, presară puțin zahăr brun pe deasupra.
  7. Dă tarta la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *