Tartă cu nuci și caramel

Pentru această tartă am folosit toate nucile aflate în bucătărie, însă nu regretăm nimic! Am folosit, nuci, migdale și nuci macadamia, iar pe lângă toate astea am adăugat și câteva stafide ce își aduc gustul lor dulce. Iar cu sosul caramel și aluatul crocant făcut în casă, această tartă devine memorabilă.
Ingrediente necesare pentru tartă cu nuci și caramel
100 grame nuci
150 grame migdale
120 grame nuci macadamia
200 grame făină
120 grame unt
1 gălbenuș
1 lingură zahăr pudră
200 grame zahăr
130 ml apă
1 lingură smântână pentru frișcă
3 linguri stafide
Cum să prepari tartă cu nuci și caramel
- Coace toate nucile pe care le vei folosi la umplutură timp de 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Trece făina printr-o sită deasupra blenderului.
- Adaugă untul, gălbenușul, 1 lingură de apă și zahărul pudră. Mixează până obții un amestec omogen.
- Dă-i aluatului o formă rotundă, înfășoară-l în plastic și dă-l la frigider pentru 15 minute.
- Întinde aluatul cu un făcăleț pe suprafața de lucru și așază-l într-o tavă rotundă de cuptor, cu un diametru de aproximativ 30 de cm. Ai grijă să acoperi inclusiv marginile tăvii.
- Înțeapă aluatul cu o furculiță și dă-l la cuptor pentru 25 de minute, la 165 de grade Celsius.
- Încinge o tigaie la foc mediu și topește zahărul în ea. Adaugă restul de apă și ține preparatul pe foc până când încep să se formeze balonașe.
- Amestecă bine și adaugă smântâna pentru frișcă.
- Ține pe foc mic timp de 25 de minute, până obții un caramel omogen.
- Adaugă nucile coapte și stafidele peste aluatul copt.
- Toarnă caramelul și dă din nou tarta la cuptor pentru 25 de minute, la 165 de grade Celsius.