Ingrediente necesare pentru tartă cu nuci și caramel
100 grame nuci
150 grame migdale
120 grame nuci macadamia
200 grame făină
120 grame unt
1 gălbenuș
1 lingură zahăr pudră
200 grame zahăr
130 ml apă
1 lingură smântână pentru frișcă
3 linguri stafide
Cum să gătești tartă cu nuci și caramel
- Coace toate nucile pe care le vei folosi la umplutură timp de 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Trece făina printr-o sită deasupra blenderului.
- Adaugă untul, gălbenușul, 1 lingură de apă și zahărul pudră. Mixează până obții un amestec omogen.
- Dă-i aluatului o formă rotundă, înfășoară-l în plastic și dă-l la frigider pentru 15 minute.
- Întinde aluatul cu un făcăleț pe suprafața de lucru și așază-l într-o tavă rotundă de cuptor, cu un diametru de aproximativ 30 de cm. Ai grijă să acoperi inclusiv marginile tăvii.
- Înțeapă aluatul cu o furculiță și dă-l la cuptor pentru 25 de minute, la 165 de grade Celsius.
- Încinge o tigaie la foc mediu și topește zahărul în ea. Adaugă restul de apă și ține preparatul pe foc până când încep să se formeze balonașe.
- Amestecă bine și adaugă smântâna pentru frișcă.
- Ține pe foc mic timp de 25 de minute, până obții un caramel omogen.
- Adaugă nucile coapte și stafidele peste aluatul copt.
- Toarnă caramelul și dă din nou tarta la cuptor pentru 25 de minute, la 165 de grade Celsius.