Ingrediente necesare pentru tartă cu piersici și bezea
300 grame făină
sare
150 grame unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș
30 grame zahăr pudră
2 linguri apă
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 piersici, tăiate în felii subțiri
100 grame zahăr
4 albușuri
Cum să gătești tartă cu piersici și bezea
- Adaugă făina, untul, gălbenușul, zahărul, apa și coaja de lămâie într-un bol. Adaugă și un praf de sare și frământă cu mâinile până când obții un aluat omogen.
- Așază aluatul într-o tavă rotundă de cuptor. Presează cu degetele și înțeapă-l cu o furculiță.
- Dă aluatul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
- Scoate aluatul din cuptor și așază feliile de piersică în formă de spirală.
- Presară o lingură de zahăr și dă din nou tarta la cuptor, de data aceasta pentru 10 minute.
- Începe să mixezi albușurile într-un bol și adaugă treptat zahărul până când se întărește bezeaua.
- Transferă-o într-un poș și toarnă direct din el peste tartă, în ce formă îți dorești.
- Dă tarta la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.