Tartă cu piersici și bezea

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții
Tartă cu piersici și bezea

Piersicile sunt un fruct extrem de gust, și ca să vă facem poftă de ele, v-am pregătit o tartă gustoasă! Are un aluat făcut de noi de la zero, fără margarină, spre deosebire de cele de la supermarket. Am așezat pe deasupra câteva felii de piersică și puțină bezea. Credeți-ne, combinația merge de minune!

Ingrediente necesare pentru tartă cu piersici și bezea

300 grame făină

sare

150 grame unt (la temperatura camerei)

1 gălbenuș

30 grame zahăr pudră

2 linguri apă

1 linguriță coajă rasă de lămâie

2 piersici, tăiate în felii subțiri

100 grame zahăr

4 albușuri

 

Tartă cu piersici și bezea - mod de preparare

  1. Adaugă făina, untul, gălbenușul, zahărul, apa și coaja de lămâie într-un bol. Adaugă și un praf de sare și frământă cu mâinile până când obții un aluat omogen.
  2. Așază aluatul într-o tavă rotundă de cuptor. Presează cu degetele și înțeapă-l cu o furculiță.
  3. Dă aluatul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Scoate aluatul din cuptor și așază feliile de piersică în formă de spirală.
  5. Presară o lingură de zahăr și dă din nou tarta la cuptor, de data aceasta pentru 10 minute.
  6. Începe să mixezi albușurile într-un bol și adaugă treptat zahărul până când se întărește bezeaua.
  7. Transferă-o într-un poș și toarnă direct din el peste tartă, în ce formă îți dorești.
  8. Dă tarta la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *