Ingrediente necesare pentru tartă cu prune și bezea
Pentru aluat:
200 grame făină
100 grame unt
1 gălbenuș
sare
3 linguri zahăr vanilat
1 linguriță coajă de lămâie
1 lingură apă rece
Pentru topping:
3 albușuri
4 linguri zahăr
250 grame prune, fără sâmburi
100 grame curmale
Cum să gătești tartă cu prune și bezea
- Amestecă făina și untul într-un bol mare, folosindu-ți mâinile.
- Adaugă restul de ingrediente necesare aluatului și amestecă până când obții un aluat omogen.
- Așază-l într-o tavă rotundă și înțeapă-i suprafața folosind o furculiță.
- Dă aluatul la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.
- Între timp, începe să mixezi albușurile într-un bol mare, adăugând treptat 3 linguri de zahăr. Amestecă aluatul până când se întărește, apoi lasă-l deoparte.
- Taie prunele în jumătăți, și adaugă câte o curmală în interiorul fiecăreia.
- Așază prunele cu partea desfăcută în jos, apoi presară zahărul rămas.
- Întinde bezeaua cu o spatulă și dă-o la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.