Tartă cu prune și bezea

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Prunele sunt un fruct foarte versatil, putând fi folosite în multe combinații surprinzătoare. Haideți astăzi să coacem o tartă, cu un aluat făcut de noi de la zero. Îl vom aroma cu vanilie și coajă de lămâie, apoi vom adăuga pe deasupra prune, curmale și un strat bogat de bezea. Suntem siguri că vă va plăcea!

Ingrediente necesare pentru tartă cu prune și bezea

Pentru aluat:

 

200 grame făină

100 grame unt

1 gălbenuș

sare

3 linguri zahăr vanilat

1 linguriță coajă de lămâie

1 lingură apă rece

 

Pentru topping:

 

3 albușuri

4 linguri zahăr

250 grame prune, fără sâmburi

100 grame curmale

 

Tartă cu prune și bezea - mod de preparare

  1. Amestecă făina și untul într-un bol mare, folosindu-ți mâinile.
  2. Adaugă restul de ingrediente necesare aluatului și amestecă până când obții un aluat omogen.
  3. Așază-l într-o tavă rotundă și înțeapă-i suprafața folosind o furculiță.
  4. Dă aluatul la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.
  5. Între timp, începe să mixezi albușurile într-un bol mare, adăugând treptat 3 linguri de zahăr. Amestecă aluatul până când se întărește, apoi lasă-l deoparte.
  6. Taie prunele în jumătăți, și adaugă câte o curmală în interiorul fiecăreia.
  7. Așază prunele cu partea desfăcută în jos, apoi presară zahărul rămas.
  8. Întinde bezeaua cu o spatulă și dă-o la cuptor pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *