Ingrediente necesare pentru tartă cu cremă de vanilie
Pentru aluat:
125 grame făină
2 linguri unt
1 lingură zahăr
Pentru umplutură:
6 gălbenușuri
40 grame zahăr
1 păstaie de vanilie
1 lingură amidon
500 ml lapte
Pentru topping:
fulgi de migdale
Cum să gătești tartă cu cremă de vanilie
- Pentru aluat: adaugă făina, untul și zahărul într-un mixer. Omogenizează până când obții un aluat. Pune-l în folie de plastic și lasă-l la frigider 30 minute.
- Întinde aluatul cu făcălețul, apoi pune-l într-o tavă de tartă.
- Înțeapă-l din loc în loc cu o furculiță, apoi bagă-l la cuptor 25 minute la 180⁰C.
- Pentru umplutură: amestecă gălbenușurile într-un castron împreună cu zahărul, vanilia rasă și amidonul.
- Încălzește laptele la foc mic. Când începe să fiarbă, ia-l de pe foc și adaugă compoziția de gălbenușuri. Amestecă.
- Pune din nou pe foc și dă în clocot, amestecând încontinuu până se mai îngroașă.
- Întinde această cremă peste blatul de tartă, apoi lasă la frigider 2 ore.
- Pentru topping: prăjește fulgi de migdale într-o tigaie la foc mic, apoi ornează tarta.