Tartă cu cremă de vanilie

  • Dificultate: Mare
  • 3 ore și 15 minute
  • 6 porții

Noi aveam chef de niște tartă, așa că am făcut întâi blatul. De la zero. Am ales o umplutură simplă cu lapte și gălbenușuri, căreia i-am dat mai multă aromă cu ajutorul unui strop de vanilie rasă direct de pe păstaie. Tușa finală este un topping crocant din fulgi de migdale prăjite. Nu încercați și voi?

Ingrediente necesare pentru tartă cu cremă de vanilie

Pentru aluat:

125 grame făină

2 linguri unt

1 lingură zahăr

Pentru umplutură:

6 gălbenușuri

40 grame zahăr

1 păstaie de vanilie

1 lingură amidon

500 ml lapte

Pentru topping:

fulgi de migdale

Cum să prepari tartă cu cremă de vanilie

  1. Pentru aluat: adaugă făina, untul și zahărul într-un mixer. Omogenizează până când obții un aluat. Pune-l în folie de plastic și lasă-l la frigider 30 minute.
  2. Întinde aluatul cu făcălețul, apoi pune-l într-o tavă de tartă.
  3. Înțeapă-l din loc în loc cu o furculiță, apoi bagă-l la cuptor 25 minute la 180⁰C.
  4. Pentru umplutură: amestecă gălbenușurile într-un castron împreună cu zahărul, vanilia rasă și amidonul.
  5. Încălzește laptele la foc mic. Când începe să fiarbă, ia-l de pe foc și adaugă compoziția de gălbenușuri. Amestecă.
  6. Pune din nou pe foc și dă în clocot, amestecând încontinuu până se mai îngroașă.
  7. Întinde această cremă peste blatul de tartă, apoi lasă la frigider 2 ore.
  8. Pentru topping: prăjește fulgi de migdale într-o tigaie la foc mic, apoi ornează tarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *