Tartar de morcovi

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Poate sunteți familiarizat cu conceptul de tartar! Asta înseamnă că ați auzit de rețete celebre precum tartar de vită sau de somon. Astăzi însă am venit cu unul vegetarian, și anume tartarul de morcov. De obicei elementul principal este în stare crudă, dar aici am gătit morcovul, și i-am oferit două texturi diferite. Rezultatul este unul încântător, ajutat bineînțeles și de condimentele folosite!

Ingrediente necesare pentru tartar de morcovi

4 morcovi

sare grunjoasă

1 lingură unt

1 ceapă, tocată

2 căței de usturoi, zdrobiți

½ linguriță piper cayenne

½ linguriță cardamom

piper

sare

 

Cum să prepari tartar de morcovi

  1. Pune 1 morcov tăiat subțire într-o tavă de cuptor și presară puțină sare grunjoasă pe deasupra.
  2. Dă-i la cuptor timp de 40 de minute la 180ºC. . Între timp, taie-i pe ceilalți 3 în bucățele mai mari.
  3. Fierbe-i în apă clocotită timp de 15 minute.
  4. Strecoară-i printr-o sită și pasează-i în blender.
  5. Separat, topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le timp de 2 minute.
  6. Adaugă piper cayenne, cardamom, sare și piper după gust.
  7. Toarnă și morcovii pasați și amestecă bine. Ține-i pe foc încă 1-2 minute.
  8. Adaugă compoziția în interiorul unor inele de gătit pentru a da forma frumoasă de tartar.
  9. La final, pe deasupra poți presăra felii de morcov copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *