Tarte cu pește afumat și spanac
Butterfishul este unul dintre cei mai gustoși pești, iar dacă nu l-ați încercat până acum, vi-l recomandăm cu încredere. Astăzi am pregătit niște mini tarte care îl au în prim plan. Ele conțin de asemenea puțin spanac și mozzarella. Sunt delicioase!
Ingrediente necesare pentru tarte cu pește afumat și spanac
30 ml apă
1 linguriță drojdie uscată active
1 linguriță zahăr
200 grame făină
50 grame iaurt
1 lingură ulei vegetal
Pentru umplutură:
1 linguriță ulei
1 ceapă, tocată
100 grame spanac
200 grame butterfish afumat
sare
piper
1 ou
50 grame mozzarella, rasă
1 lingură suc de lămâie
Cum să prepari tarte cu pește afumat și spanac
- Dizolvă drojdia in apă cu puțin zahăr.
- Amestecă făina, drojdia lichidă și iaurtul folosind robotul de bucătărie până când se obține un amestec omogen. Mai adaugă puțin ulei si apă în cazul în care amestecul ți se pare prea uscat.
- Dă-i o formă rotunda aluatului și lasă-l la dospit pentru 30 de minute.
- Aluatul se întinde cu făcălețul până când ajunge la o grosime de aproximativ 2 mm. Se folosește un inel de inox și se împarte aluatul în forme rotunde.
- Ia o tavă de brioșe si umple găurile cu aluat.
- Aluatul se dă la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.
- Pentru umplutură: încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă ceapa și spanacul. Adaugă apoi peștele afumat, sare și piper.
- Gătește preparatul timp de 2 minute, după care adaugă oul bătut, mozzarella și suc de lămâie.
- Amestecul se folosește pentru a umple tartele. Ele se dau la cuptor pentru încă 10 minute la 180 de grade Celsius.