Tarte cu pește afumat și spanac

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Butterfishul este unul dintre cei mai gustoși pești, iar dacă nu l-ați încercat până acum, vi-l recomandăm cu încredere. Astăzi am pregătit niște mini tarte care îl au în prim plan. Ele conțin de asemenea puțin spanac și mozzarella. Sunt delicioase!

Ingrediente necesare pentru tarte cu pește afumat și spanac

30 ml apă

1 linguriță drojdie uscată active

1 linguriță zahăr

200 grame făină

50 grame iaurt

1 lingură ulei vegetal

 

Pentru umplutură:

 

1 linguriță ulei

1 ceapă, tocată

100 grame spanac

200 grame butterfish afumat

sare

piper

1 ou

50 grame mozzarella, rasă

1 lingură suc de lămâie

Cum să gătești tarte cu pește afumat și spanac

  1. Dizolvă drojdia in apă cu puțin zahăr.
  2. Amestecă făina, drojdia lichidă și iaurtul folosind robotul de bucătărie până când se obține un amestec omogen. Mai adaugă puțin ulei si apă în cazul în care amestecul ți se pare prea uscat.
  3. Dă-i o formă rotunda aluatului și lasă-l la dospit pentru 30 de minute.
  4. Aluatul se întinde cu făcălețul până când ajunge la o grosime de aproximativ 2 mm. Se folosește un inel de inox și se împarte aluatul în forme rotunde.
  5. Ia o tavă de brioșe si umple găurile cu aluat.
  6. Aluatul se dă la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.
  7. Pentru umplutură: încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și adaugă ceapa și spanacul. Adaugă apoi peștele afumat, sare și piper.
  8. Gătește preparatul timp de 2 minute, după care adaugă oul bătut, mozzarella și suc de lămâie.
  9. Amestecul se folosește pentru a umple tartele. Ele se dau la cuptor pentru încă 10 minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *