Ingrediente necesare pentru terci de ovăz cu morcovi și lapte de migdale
1 cană lapte de migdale
sare
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură sirop de arțar
2 morcovi, rași
1 cană fulgi de ovăz
⅓ cană cocos deshidratat
⅓ cană fulgi de migdale
Cum să gătești terci de ovăz cu morcovi și lapte de migdale
- Adaugă laptele de migdale într-o oală la foc mic și asezonează cu sare. Adaugă scorțișoara, ghimbirul, esența de vanilie și siropul de arțar, apoi amestecă cu telul.
- Adaugă morcovii rași și fulgii de ovăz. Gătește 8-10 minute sau până se îngroașe compoziția, amestecând încontinuu.
- Rumenește cocosul deshidratat și fulgii de migdale. Folosește-i pentru a garnisi terciul.