Terci de ovăz cu morcovi și lapte de migdale

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 2 porții
Terci de ovăz cu morcovi și lapte de migdale

Terciul de ovăz este știut ca fiind o mâncare nutritivă, fie că este servit la micul dejun, fie ca desert. Totuși îl putem face și mai gustos, și mai interesant, și mai nutritiv. Cum? Folosind lapte de migdale, îndulcindu-l cu sirop de arțar și cu morcovi rași, aromatizându-l cu scorțișoară, ghimbir și vanilie, și în sfârșit, servindu-l presărat cu fulgi de cocos deshidratat și de migdale.

Ingrediente

1 cană lapte de migdale
sare
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură sirop de arțar
2 morcovi, rași
1 cană fulgi de ovăz
1/3 cană cocos deshidratat
1/3 cană fulgi de migdale

Etape

  1. Adaugă laptele de migdale într-o oală la foc mic și asezonează cu sare. Adaugă scorțișoara, ghimbirul, esența de vanilie și siropul de arțar, apoi amestecă cu telul.
  2. Adaugă morcovii rași și fulgii de ovăz. Gătește 8-10 minute sau până se îngroașe compoziția, amestecând încontinuu.
  3. Rumenește cocosul deshidratat și fulgii de migdale. Folosește-i pentru a garnisi terciul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *