Terină cu șuncă presată și legume
Această terină este un aperitiv extrem de gustos, pe care sigur nu apucați să îl încercați atât de des. Elementele principale sunt legumele și șunca presată, aromate cu mărar și coriandru. Se face extrem de ușor, dar după, trebuie să aveți puțină răbdare fiindcă preparatul stă destul de mult la frigider.
Ingrediente necesare pentru terină cu șuncă presată și legume
sare
4 morcovi, tăiați în bastonașe
sare
½ țelină mică, cubulețe
1 legătură mărar
1 linguriță piper boabe
1 țelină apio, felii subțiri
2 foi de gelatină
300 grame șuncă presată, felii subțiri
1 mână coriandru proaspăt
Cum să prepari terină cu șuncă presată și legume
- Umple o cratiță mică pe jumătate cu apă și pune-o pe foc.
- Adaugă un praf de sare, morcovii, țelina, 2-3 frunze de mărar și piperul boabe.
- Acoperă cratița cu un capac și fierbe totul timp de 20 de minute.
- Scoate legumele cu o spatulă și trece supa printr-o strecurătoare.
- Adaugă foile de gelatină și lasă-le să se dizolve.
- Toacă 3-4 felii de șuncă în cubulețe.
- Așază folie de plastic într-o tavă pentru guguluf. Acoperă baza cu un strat mic de legume și apoi adaugă cubulețele de șuncă presată.
- Completează cu mărarul rămas, legumele rămase și coriandrul.
- Adaugă feliile rămase de șuncă la final și toarnă supa de legume cu polonicul.
- Dă terina la frigider pentru următoarele 6 ore pentru a se întări.