Ingrediente necesare pentru terină cu șuncă presată și legume
sare
4 morcovi, tăiați în bastonașe
sare
½ țelină mică, cubulețe
1 legătură mărar
1 linguriță piper boabe
1 țelină apio, felii subțiri
2 foi de gelatină
300 grame șuncă presată, felii subțiri
1 mână coriandru proaspăt
Cum să gătești terină cu șuncă presată și legume
- Umple o cratiță mică pe jumătate cu apă și pune-o pe foc.
- Adaugă un praf de sare, morcovii, țelina, 2-3 frunze de mărar și piperul boabe.
- Acoperă cratița cu un capac și fierbe totul timp de 20 de minute.
- Scoate legumele cu o spatulă și trece supa printr-o strecurătoare.
- Adaugă foile de gelatină și lasă-le să se dizolve.
- Toacă 3-4 felii de șuncă în cubulețe.
- Așază folie de plastic într-o tavă pentru guguluf. Acoperă baza cu un strat mic de legume și apoi adaugă cubulețele de șuncă presată.
- Completează cu mărarul rămas, legumele rămase și coriandrul.
- Adaugă feliile rămase de șuncă la final și toarnă supa de legume cu polonicul.
- Dă terina la frigider pentru următoarele 6 ore pentru a se întări.