Terină de citrice

  • Dificultate: Medie
  • 4 ore și 10 minute
  • 4 porții

Terina este un preparat de tip aperitiv care se servește rece și de obicei conține diferite cărnuri sau legume. Având însă în vedere sezonul în care ne aflăm, am zis să venim în ajutorul vostru cu un preparat ceva mai răcoritor. Am folosit 4 tipuri de citrice la această rețetă și le-am îmbrăcat într-o gelatină delicioasă aromată cu vin și șampanie.

Ingrediente necesare pentru terină de citrice

1 portocală

1 grepfrut

1 mandarină

1 lămâie

foi de gelatină

200 ml vin alb demidulce

150 ml șampanie de piersici

2 anason stelat

2 linguri zahăr

 

Cum să gătești terină de citrice

  1. Curăță citricele de coajă și taie-le în felii
  2. Lasă foile de gelatină să se dizolve în apă.
  3. Toarnă vinul și șampania într-o cratiță mică pusă pe foc mediu.
  4. Adaugă zahărul, anasonul stelat și dă în clocot. Adaugă gelatina și las-o să se răcească.
  5. Ia o tavă mică de chec și acoperă-o cu folie de plastic.
  6. Așază feliile de citrice pe fundul tăvii și toarnă amestecul de gelatină.
  7. Las-o apoi la frigider pentru 4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *