Tiramisu clasic

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 40 de minute
  • 6 porții

Nu trebuie să călătorești până în Italia pentru a te bucura de un tiramisu clasic. Îl poți face chiar în propria ta bucătărie. Tiramisu este unul dintre acele deserturi care a trecut testul timpului combinând perfect aroma de cafea cu gustul dulce al brânzei mascarpone. Dacă ești în căutarea unei rețete autentice, ai ajuns în locul potrivit!

Ingrediente necesare pentru tiramisu clasic

4 ouă

150 grame zahăr pudră

2 lingurițe zahăr vanilat

250 grame mascarpone

2 lingurițe esență de rom

2 cești de cafea

1 lingură coniac

400 grame pișcoturi

 

Cum să gătești tiramisu clasic

  1. Sparge ouăle și separă gălbenușurile de albușuri.
  2. Mixează gălbenușurile cu zahărul pudră și zahărul vanilat.
  3. Adaugă mascarpone și o linguriță de esență de rom. Mixează până omogenizezi.
  4. Mixează albușurile până obții o spumă densă. Toarnă spuma peste compoziția de mascarpone și amestecă ușor cu o spatulă.
  5. Amestecă într-un bol mare cafeaua, esența de rom rămasă și coniacul.
  6. Înmoaie jumătate din pișcoturi și așază-le într-o tavă pentru prăjituri. Întinde jumătate din compoziția de mascarpone.
  7. Repetă pașii și adaugă un nou strat de pișcoturi înmuiate și mascarpone.
  8. Dă tava la frigider pentru o oră!
  9. Servește desertul proaspăt scos de la frigider și presară puțină pudră de cacao pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *