Ingrediente necesare pentru tiramisu clasic
4 ouă
150 grame zahăr pudră
2 lingurițe zahăr vanilat
250 grame mascarpone
2 lingurițe esență de rom
2 cești de cafea
1 lingură coniac
400 grame pișcoturi
Cum să gătești tiramisu clasic
- Sparge ouăle și separă gălbenușurile de albușuri.
- Mixează gălbenușurile cu zahărul pudră și zahărul vanilat.
- Adaugă mascarpone și o linguriță de esență de rom. Mixează până omogenizezi.
- Mixează albușurile până obții o spumă densă. Toarnă spuma peste compoziția de mascarpone și amestecă ușor cu o spatulă.
- Amestecă într-un bol mare cafeaua, esența de rom rămasă și coniacul.
- Înmoaie jumătate din pișcoturi și așază-le într-o tavă pentru prăjituri. Întinde jumătate din compoziția de mascarpone.
- Repetă pașii și adaugă un nou strat de pișcoturi înmuiate și mascarpone.
- Dă tava la frigider pentru o oră!
- Servește desertul proaspăt scos de la frigider și presară puțină pudră de cacao pe deasupra!