Tocană de creveți
Ca să faci o tocană de creveți nu ai nevoie decât de vreun sfert de oră. Oricum, creveții sunt în general foarte ușor de gătit. Îți propunem să o aromatizezi în principal cu suc de roșii și de portocale și să-i dai o textură cremoasă, folosind smântână lichidă.
Ingrediente necesare pentru tocană de creveți
2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
piper roșu
1 lingură oțet
¼ cană suc de portocale
¼ cană suc de roșii
¼ cană smântână lichidă
150 grame creveți
sare
piper
pătrunjel, tocat
chili, feliat subțire
Cum să prepari tocană de creveți
- Călește ceapa în uleiul de măsline cu un pic de piper roșu.
- Adaugă oțetul, sucul de portocale și cel de roșii și smântâna lichidă. Gătește până începe să fiarbă.
- Adaugă creveții, asezonează cu sare și piper și gătește cam 2 minute.
- Servește tocana caldă, asezonată cu pătrunjel proaspăt tocat și cu chili feliat.