Tocană de creveți

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 2 porții

Ca să faci o tocană de creveți nu ai nevoie decât de vreun sfert de oră. Oricum, creveții sunt în general foarte ușor de gătit. Îți propunem să o aromatizezi în principal cu suc de roșii și de portocale și să-i dai o textură cremoasă, folosind smântână lichidă.

Ingrediente necesare pentru tocană de creveți

2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
piper roșu
1 lingură oțet
1/4 cană suc de portocale
1/4 cană suc de roșii
1/4 cană smântână lichidă
150 grame creveți
sare
piper
pătrunjel, tocat
chili, feliat subțire

Cum să gătești tocană de creveți

  1. Călește ceapa în uleiul de măsline cu un pic de piper roșu.
  2. Adaugă oțetul, sucul de portocale și cel de roșii și smântâna lichidă. Gătește până începe să fiarbă.
  3. Adaugă creveții, asezonează cu sare și piper și gătește cam 2 minute.
  4. Servește tocana caldă, asezonată cu pătrunjel proaspăt tocat și cu chili feliat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *