Ingrediente necesare pentru tocană de iarnă, cu carne de vită și ciuperci
1 lingură ulei
500 grame carne de vită, cubulețe
sare
1 lingură ulei de măsline
2 cepe, tocate
2 morcovi, felii subțiri
200 grame ciuperci
2 linguri sos de roșii
sare
piper
500 ml supă de vită
5 foi de dafin
cimbru proaspăt
1 linguriță boabe de piper negru
2 linguri făină
Cum să gătești tocană de iarnă, cu carne de vită și ciuperci
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă carnea de vită și asezonează cu sare după gust. Gătește-o până când se rumenește.
- Încinge apoi uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, morcovii și ciupercile. Gătește-le timp de 8 minute.
- Amestecă legumele cu vita rumenită, adaugă sosul de roșii și asezonează cu sare și piper.
- Amestecă bine, toarnă supa de vită și adaugă foile de dafin și cimbrul.
- Adaugă boabele de piper și făina. Ține pe foc încă 8 minute.
- Mută totul într-un vas potrivit pentru cuptor, și acoperă cu un capac.
- Dă totul la cuptor pentru 90 de minute, la 190 de grade Celsius.