Tocană de iarnă, cu carne de vită și ciuperci
Această tocană de iarnă este numai bună să te încălzești în zilele cu frig. Este inspirată de beef bourguignon, una din rețetele noastre preferate din bucătăria franțuzească. Aromele sunt puternice, iar sosul de roșii consistent este numai bun să le scoată în evidență.
Ingrediente necesare pentru tocană de iarnă, cu carne de vită și ciuperci
1 lingură ulei
500 grame carne de vită, cubulețe
sare
1 lingură ulei de măsline
2 cepe, tocate
2 morcovi, felii subțiri
200 grame ciuperci
2 linguri sos de roșii
sare
piper
500 ml supă de vită
5 foi de dafin
cimbru proaspăt
1 linguriță boabe de piper negru
2 linguri făină
Cum să prepari tocană de iarnă, cu carne de vită și ciuperci
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă carnea de vită și asezonează cu sare după gust. Gătește-o până când se rumenește.
- Încinge apoi uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, morcovii și ciupercile. Gătește-le timp de 8 minute.
- Amestecă legumele cu vita rumenită, adaugă sosul de roșii și asezonează cu sare și piper.
- Amestecă bine, toarnă supa de vită și adaugă foile de dafin și cimbrul.
- Adaugă boabele de piper și făina. Ține pe foc încă 8 minute.
- Mută totul într-un vas potrivit pentru cuptor, și acoperă cu un capac.
- Dă totul la cuptor pentru 90 de minute, la 190 de grade Celsius.