Tocană de porc cu cartofi

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 3 porții

Ce ai zice de o tocană de-a noastră? Una făcută după toate regulile, cu cartofi și cu carne de porc (spată) tăiată cubulețe. Un fel de mâncare fără pretenții, însă cu atât mai gustos și menit parcă pentru vremea de toamnă sau pentru iarnă. Poftește la tocana noastră cea de toate zilele! Hai până nu se răcește!

Ingrediente necesare pentru tocană de porc cu cartofi

1 lingură ulei
300 g spată de porc, cuburi
sare
piper
1 lingură semințe de coriandru
1 ceapă, tocată
1 morcov, feliat
1 ardei iute, felii
1 lingură pastă de tomate
cimbru, crenguțe
foi de dafin
2 căni supă de vită
2-3 cartofi, cuburi
1 ardei gras roșu, tocat
1 ceapă verde, tocată
30-50 g unt
sare
piper
mărar

Cum să gătești tocană de porc cu cartofi

  1. Încinge uleiul și prăjește carnea, asezonând cu sare și piper.
  2. Zdrobește semințele de coriandru și presară-le în tigaie. Amestecă, adăugând și ceapa și, eventual, încă un strop de ulei.
  3. Pune morcovul, ardeiul iute și pasta de tomate. Mai amestecă.
  4. Aruncă în tigaie 2-3 crenguțe de cimbru și câteva foi de dafin, toarnă deasupra 1 cană din supa de vită, acoperă și fierbe 10 minute la foc mai mic.
  5. Pune cartofii, ardeiul gras și ceapa verde, adaugă untul și presară cu sare și piper. Acoperă și mai fierbe 20 de minute.
  6. Servește tocana caldă cu mărar deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *