Ingrediente necesare pentru tocană de porc cu cartofi
1 lingură ulei
300 g spată de porc, cuburi
sare
piper
1 lingură semințe de coriandru
1 ceapă, tocată
1 morcov, feliat
1 ardei iute, felii
1 lingură pastă de tomate
cimbru, crenguțe
foi de dafin
2 căni supă de vită
2-3 cartofi, cuburi
1 ardei gras roșu, tocat
1 ceapă verde, tocată
30-50 g unt
sare
piper
mărar
Cum să gătești tocană de porc cu cartofi
- Încinge uleiul și prăjește carnea, asezonând cu sare și piper.
- Zdrobește semințele de coriandru și presară-le în tigaie. Amestecă, adăugând și ceapa și, eventual, încă un strop de ulei.
- Pune morcovul, ardeiul iute și pasta de tomate. Mai amestecă.
- Aruncă în tigaie 2-3 crenguțe de cimbru și câteva foi de dafin, toarnă deasupra 1 cană din supa de vită, acoperă și fierbe 10 minute la foc mai mic.
- Pune cartofii, ardeiul gras și ceapa verde, adaugă untul și presară cu sare și piper. Acoperă și mai fierbe 20 de minute.
- Servește tocana caldă cu mărar deasupra.