Tocană de vită

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 4 porții

Data viitoare când mai cumperi pulpă de vită poate faci o tocană. Poate faci chiar rețeta asta de tocană cu de toate. Adică: ceapă, morcovi, țelină verde și rădăcină de țelină și chiar mazăre păstăi. La sfârșit, aromatizezi cu dafin și cimbru după pofta inimii. Înarmează-te cu răbdare că merită și nu uita de usturoi.

Ingrediente necesare pentru tocană de vită

1 lingură ulei de măsline
4 căței de usturoi, zdrobiți
600 g pulpă de vită
2 cepe, tăiate-n patru
1 litru supă de vită
3 morcovi, feliați
2 tulpini țelină Apio, tocate
½ țelină, cubulețe
foi de dafin
cimbru
⅔ cană pastă de tomate
sare
piper
120 g mazăre păstăi

Cum să prepari tocană de vită

  1. Încinge uleiul într-o tigaie și călește usturoiul.
  2. Dă focul mai tare, pune carnea de vită și gătește-o până își schimbă culoarea.
  3. Pune și ceapa, apoi toarnă supa de vită și gătește acoperit 50 minute.
  4. Adaugă morcovii, țelina verde și pe cea rădăcină și mai aruncă în oală câteva foi de dafin și o mână de crenguțe de cimbru.
  5. Acoperă și mai gătește 30 minute.
  6. Mai pune și pasta de tomate, asezonează cu sare și piper, acoperă și mai lasă pe foc 10 minute.
  7. La sfârșit adaugă și mazărea păstăi și gătește acoperit încă 10-15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *