Tocană de vită
Data viitoare când mai cumperi pulpă de vită poate faci o tocană. Poate faci chiar rețeta asta de tocană cu de toate. Adică: ceapă, morcovi, țelină verde și rădăcină de țelină și chiar mazăre păstăi. La sfârșit, aromatizezi cu dafin și cimbru după pofta inimii. Înarmează-te cu răbdare că merită și nu uita de usturoi.
Ingrediente necesare pentru tocană de vită
1 lingură ulei de măsline
4 căței de usturoi, zdrobiți
600 g pulpă de vită
2 cepe, tăiate-n patru
1 litru supă de vită
3 morcovi, feliați
2 tulpini țelină Apio, tocate
½ țelină, cubulețe
foi de dafin
cimbru
⅔ cană pastă de tomate
sare
piper
120 g mazăre păstăi
Cum să prepari tocană de vită
- Încinge uleiul într-o tigaie și călește usturoiul.
- Dă focul mai tare, pune carnea de vită și gătește-o până își schimbă culoarea.
- Pune și ceapa, apoi toarnă supa de vită și gătește acoperit 50 minute.
- Adaugă morcovii, țelina verde și pe cea rădăcină și mai aruncă în oală câteva foi de dafin și o mână de crenguțe de cimbru.
- Acoperă și mai gătește 30 minute.
- Mai pune și pasta de tomate, asezonează cu sare și piper, acoperă și mai lasă pe foc 10 minute.
- La sfârșit adaugă și mazărea păstăi și gătește acoperit încă 10-15 minute.