Tocană flamandă

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 20 de minute
  • 4 porții

Această tocană flamandă mai este cunoscută și sub denumirea de “Carbonnade Flamande”. Ingredientul principal este carnea de vită, dar ingredientul-cheie este berea neagră. Tocana este extrem de aromată și merge servită cu cartofi, fie că sunt prăjiți, copți sau fierți!

Ingrediente necesare pentru tocană flamandă

1 lingură unt

1 ceapă roșie, tăiată julien

2 cepe albe, tăiată julien

1 kg carne de vită, tăiată cuburi

piper

1 linguriță boia

sare

2 căței de usturoi, feliați subțire

3 foi de dafin

8 ramuri de cimbru proaspăt

1 bere neagră (500 ml)

3 felii de pâine prăjită

1 lingură muștar

Cum să gătești tocană flamandă

  1. Topește untul într-o tigaie adâncă, pe foc mic. Adaugă ceapa roșie și ceaa albă. Amestecă și gătește ceapa până când se înmoaie.
  2. Dă focul mediu, adaugă carnea de vită și amestecă.
  3. Asezonează cu boia, sare și piper. Gătește, amestecând din când în când, până când carnea începe să devină maronie.
  4. Adaugă usturoiul, foile de dafin, cimbrul și berea neagră. Amestecă totul, apoi dă focul mai mic.
  5. Unge feliile de pâine prăjită cu muștar, apoi pune-le în tigaie, cu partea pe care ai uns muștar în jos. Acoperă tigaia și gătește tocana la foc mic pentru următoarele 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *