Tocană flamandă
Această tocană flamandă mai este cunoscută și sub denumirea de “Carbonnade Flamande”. Ingredientul principal este carnea de vită, dar ingredientul-cheie este berea neagră. Tocana este extrem de aromată și merge servită cu cartofi, fie că sunt prăjiți, copți sau fierți!
Ingrediente necesare pentru tocană flamandă
1 lingură unt
1 ceapă roșie, tăiată julien
2 cepe albe, tăiată julien
1 kg carne de vită, tăiată cuburi
piper
1 linguriță boia
sare
2 căței de usturoi, feliați subțire
3 foi de dafin
8 ramuri de cimbru proaspăt
1 bere neagră (500 ml)
3 felii de pâine prăjită
1 lingură muștar
Cum să prepari tocană flamandă
- Topește untul într-o tigaie adâncă, pe foc mic. Adaugă ceapa roșie și ceaa albă. Amestecă și gătește ceapa până când se înmoaie.
- Dă focul mediu, adaugă carnea de vită și amestecă.
- Asezonează cu boia, sare și piper. Gătește, amestecând din când în când, până când carnea începe să devină maronie.
- Adaugă usturoiul, foile de dafin, cimbrul și berea neagră. Amestecă totul, apoi dă focul mai mic.
- Unge feliile de pâine prăjită cu muștar, apoi pune-le în tigaie, cu partea pe care ai uns muștar în jos. Acoperă tigaia și gătește tocana la foc mic pentru următoarele 2 ore.