Tocăniță de porc cu fasole roșie și bacon
Dacă vrei să scoți maximum de la această tocăniță, nu te zgârci la bacon. Bacon-ul va da gustul acela sărat și afumat, cu care mâncarea ta poate deveni una memorabilă. Este o mâncare de iarnă și dă rezultate maxime atunci când este servită fierbinte într-o zi răcoroasă.
Ingrediente necesare pentru tocăniță de porc cu fasole roșie și bacon
75 grame bacon, cubulețe
450 mușchi de porc, cubulețe
sare
1 lingură sirop de arțar
1 linguriță ulei
1 ceapă, tocată
1 linguriță semințe de fenicul
2 linguri pastă de tomate
750 ml supă de pui
250 grame fasole roșie
1 linguriță usturoi pudră
1 ceapă verde, tocată
Cum să prepari tocăniță de porc cu fasole roșie și bacon
- Prăjește baconul timp de 2-3 minute într-o tigaie încinsă la foc mediu.
- Adaugă carnea de porc și asezonează cu sare. Rumenește-o pe toate părțile și adaugă siropul de arțar. Continuă să gătești carnea de porc timp de 8 minute.
- Încinge uleiul într-o altă tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și semințele de fenicul. Călește-o până când se înmoaie.
- Adaugă pasta de tomate, carnea de porc și toarnă supa de pui. Acoperă cu un capac și gătește totul timp de 15 minute.
- Adaugă fasolea roșie și asezonează cu sare și pudră de usturoi.
- Gătește din nou cu capac, pentru încă 10 minute.
- Servește preparatul cu ceapă verde tocată pe deasupra.