Tocăniță de pui cu ciuperci și mămăligă
Nu știm alții cum sunt, dar nouă parcă ne e dor de o tocăniță cu ciuperci și piept de pui în sos alb, servită cu mămăliguță. Dacă și voi aveți astfel de gânduri, alăturați-vă nouă. Întâi facem mămăliga, iar apoi mâncărica.
Ingrediente necesare pentru tocăniță de pui cu ciuperci și mămăligă
apă fiartă
sare
2 linguri ulei de măsline
1 cană mălai (poți folosi și mălai prefiert)
50-60 g unt
ulei de măsline
150-200 g piept de pui, cuburi
sare
piper
4 căței de usturoi
1 ceapă, tocată
30-40 g unt
200 g ciuperci, tăiate mai mare (sau pe din două dacă sunt mici)
1 cană supă de pui
cimbru
1.5 cană smântână de gătit
pătrunjel, tocat
100 g parmezan, ras
3-4 crenguțe rozmarin
Cum să prepari tocăniță de pui cu ciuperci și mămăligă
- Dă în clocot o oală cu apă (cam 3-4 căni). Sărează și adaugă cam o lingură de ulei de măsline.
- Toarnă treptat mălaiul, amestecând continuu cu telul. Ai grijă să nu se formeze cocoloașe!
- Când mămăliga e destul de densă și s-a făcut, dă focul la mic și mai las-o 5 minute.
- Adaugă untul și omogenizează, apoi ia de pe foc. Noi am lăsat-o la răcit în castronele ramekin ca să ia forma acestora dar nu este obligatoriu. Înainte le-am unt cu un pic de ulei de măsline pentru a putea scoate forma de mămăligă mai ușor.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie și prăjește pieptul de pui, asezonând cu sare și piper.
- Adaugă usturoiul și ceapa, împreună cu untul și călește-le.
- Pune ciupercile și toarnă supa de pui, presărând și frunzulițe de cimbru proaspăt. Călește.
- Toarnă peste ele smântâna și mai gătește un pic, iar la sfârșit presară cu pătrunjel, adaugă parmezanul ras și amestecă.
- Încinge rozmarinul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Răstoarnă mămăliguța/mămăliguțele în tigaie și încălzește-le sau chiar rumenește-le un pic.
- Servește tocănița împreună cu mămăliguța.