Tocăniță de pui cu ciuperci și mămăligă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 2 porții

Nu știm alții cum sunt, dar nouă parcă ne e dor de o tocăniță cu ciuperci și piept de pui în sos alb, servită cu mămăliguță. Dacă și voi aveți astfel de gânduri, alăturați-vă nouă. Întâi facem mămăliga, iar apoi mâncărica.

Ingrediente necesare pentru tocăniță de pui cu ciuperci și mămăligă

apă fiartă
sare
2 linguri ulei de măsline
1 cană mălai (poți folosi și mălai prefiert)
50-60 g unt
ulei de măsline
150-200 g piept de pui, cuburi
sare
piper
4 căței de usturoi
1 ceapă, tocată
30-40 g unt
200 g ciuperci, tăiate mai mare (sau pe din două dacă sunt mici)
1 cană supă de pui
cimbru
1.5 cană smântână de gătit
pătrunjel, tocat
100 g parmezan, ras
3-4 crenguțe rozmarin

Cum să prepari tocăniță de pui cu ciuperci și mămăligă

  1. Dă în clocot o oală cu apă (cam 3-4 căni). Sărează și adaugă cam o lingură de ulei de măsline.
  2. Toarnă treptat mălaiul, amestecând continuu cu telul. Ai grijă să nu se formeze cocoloașe!
  3. Când mămăliga e destul de densă și s-a făcut, dă focul la mic și mai las-o 5 minute.
  4. Adaugă untul și omogenizează, apoi ia de pe foc. Noi am lăsat-o la răcit în castronele ramekin ca să ia forma acestora dar nu este obligatoriu. Înainte le-am unt cu un pic de ulei de măsline pentru a putea scoate forma de mămăligă mai ușor.
  5. Încinge uleiul rămas într-o tigaie și prăjește pieptul de pui, asezonând cu sare și piper.
  6. Adaugă usturoiul și ceapa, împreună cu untul și călește-le.
  7. Pune ciupercile și toarnă supa de pui, presărând și frunzulițe de cimbru proaspăt. Călește.
  8. Toarnă peste ele smântâna și mai gătește un pic, iar la sfârșit presară cu pătrunjel, adaugă parmezanul ras și amestecă.
  9. Încinge rozmarinul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Răstoarnă mămăliguța/mămăliguțele în tigaie și încălzește-le sau chiar rumenește-le un pic.
  10. Servește tocănița împreună cu mămăliguța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *