Tocăniță de pui cu ciuperci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

Hai la o tocăniță bogată în proteine și cu atât de puțini carbohidrați, să-i numeri pe degete. Proteinele vin cu pieptul de pui și cu ciupercile, cât despre legume, punem morcovi, păstârnac, țelină și ceapă. Iar cu privire la aromatizare și condimente … vezi lista cu ingrediente.

Ingrediente necesare pentru tocăniță de pui cu ciuperci

2-3 lingurițe ulei de măsline
300 grame piept de pui, tăiat bucăți
2 căni apă
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță paprika afumată
3-4 foi de dafin
1 linguriță sos Worcester
1 linguriță pudră cuișoare
sare de mare
piper
2 morcovi, felii subțiri
1 păstârnac, cubulețe
1 țelină apio, tocată
2 cepe, tăiate în patru
100-150 grame ciuperci brune, felii
1 lingură amidon & apă

Cum să prepari tocăniță de pui cu ciuperci

  1. Gătește bucățile de piept de pui în uleiul de măsline până încep să-și schimbe culoarea.
  2. Toarnă apa, adaugă usturoiul, paprika, foile de dafin, sosul Worcester, pudra de cuișoare și sare de mare cu piper, după gust.
  3. Amestecă, apoi gătește acoperit 30 minute.
  4. Completează cu morcovii, păstârnacul, țelina, ceapa și ciupercile, acoperă și gătește încă 20 minute.
  5. Într-un castron mic amestecă amidonul cu un pic de apă, apoi adaugă-l în cratiță.
  6. Amestecă și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *