Tocăniță de pui cu ciuperci
Hai la o tocăniță bogată în proteine și cu atât de puțini carbohidrați, să-i numeri pe degete. Proteinele vin cu pieptul de pui și cu ciupercile, cât despre legume, punem morcovi, păstârnac, țelină și ceapă. Iar cu privire la aromatizare și condimente … vezi lista cu ingrediente.
Ingrediente necesare pentru tocăniță de pui cu ciuperci
2-3 lingurițe ulei de măsline
300 grame piept de pui, tăiat bucăți
2 căni apă
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță paprika afumată
3-4 foi de dafin
1 linguriță sos Worcester
1 linguriță pudră cuișoare
sare de mare
piper
2 morcovi, felii subțiri
1 păstârnac, cubulețe
1 țelină apio, tocată
2 cepe, tăiate în patru
100-150 grame ciuperci brune, felii
1 lingură amidon & apă
Cum să prepari tocăniță de pui cu ciuperci
- Gătește bucățile de piept de pui în uleiul de măsline până încep să-și schimbe culoarea.
- Toarnă apa, adaugă usturoiul, paprika, foile de dafin, sosul Worcester, pudra de cuișoare și sare de mare cu piper, după gust.
- Amestecă, apoi gătește acoperit 30 minute.
- Completează cu morcovii, păstârnacul, țelina, ceapa și ciupercile, acoperă și gătește încă 20 minute.
- Într-un castron mic amestecă amidonul cu un pic de apă, apoi adaugă-l în cratiță.
- Amestecă și ia de pe foc.