Tocăniță de vită înăbușită în bere
Numai titlul acestei rețete vă face poftă, nu-i așa? Și nouă! Așa că haideți împreună să gătim această tocăniță delicioasă! Am folosit bere pentru a frăgezi bine carnea și am gătit-o pe îndelete timp de vreo două ceasuri. Tocănița avea nevoie de mai multă aromă așa că am considerat normal să o îmbogățim cu bacon, cimbru și foi de dafin.
Ingrediente necesare pentru tocăniță de vită înăbușită în bere
3 linguri ulei de măsline
450 grame carne de vită, cubulețe
200 grame bacon, tocat
2 cepe, felii subțiri
2 căței usturoi, zdrobiți
2 lingurițe muștar
1 linguriță oțet de mere
1 lingură făină
330 ml bere
1 linguriță zahăr brun
sare
cimbru proaspăt
3 foi de dafin
piper
pătrunjel
Cum să prepari tocăniță de vită înăbușită în bere
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare și adaugă cubulețele de vită. Rumenește-le bine și apoi scoate-le din tigaie.
- În grăsimea rămasă, prăjește baconul. După 1-2 minute adaugă ceapa și redu flacăra.
- Adaugă usturoiul, muștarul, oțetul și apoi amestecă bine.
- Adaugă făina și toarnă berea.
- Amestecă, apoi asezonează cu zahăr brun, cimbru, foi de dafin, sare și piper.
- Adaugă vita rumenită și dă tocana în clocot. Gătește totul la foc mic timp de două ore.
- Presară pătrunjelul și ia tigaia de pe foc.