Tocăniță de vită înăbușită în bere

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 4 porții

Numai titlul acestei rețete vă face poftă, nu-i așa? Și nouă! Așa că haideți împreună să gătim această tocăniță delicioasă! Am folosit bere pentru a frăgezi bine carnea și am gătit-o pe îndelete timp de vreo două ceasuri. Tocănița avea nevoie de mai multă aromă așa că am considerat normal să o îmbogățim cu bacon, cimbru și foi de dafin.

Ingrediente necesare pentru tocăniță de vită înăbușită în bere

3 linguri ulei de măsline

450 grame carne de vită, cubulețe

200 grame bacon, tocat

2 cepe, felii subțiri

2 căței usturoi, zdrobiți

2 lingurițe muștar

1 linguriță oțet de mere

1 lingură făină

330 ml bere

1 linguriță zahăr brun

sare

cimbru proaspăt

3 foi de dafin

piper

pătrunjel

 

Cum să gătești tocăniță de vită înăbușită în bere

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare și adaugă cubulețele de vită. Rumenește-le bine și apoi scoate-le din tigaie.
  2. În grăsimea rămasă, prăjește baconul. După 1-2 minute adaugă ceapa și redu flacăra.
  3. Adaugă usturoiul, muștarul, oțetul și apoi amestecă bine.
  4. Adaugă făina și toarnă berea.
  5. Amestecă, apoi asezonează cu zahăr brun, cimbru, foi de dafin, sare și piper.
  6. Adaugă vita rumenită și dă tocana în clocot. Gătește totul la foc mic timp de două ore.
  7. Presară pătrunjelul și ia tigaia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *