Tochitură moldovenească
Acest belșug de carne de porc, care este tochitura moldovenească! Carnea trebuie gătită astfel încât să fie fragedă și suculentă. Vorbim aici nu doar de cârnați afumați, pulpă și organe (rinichi, ficat), dar și de untură. Se servește cu mămăligă, se pot adăuga și niște ouă fierte și … a nu se uita vinul roșu.
Ingrediente necesare pentru tochitură moldovenească
2 linguri untură
500 grame pulpă de porc, tăiată cubulețe
2 rinichi de porc, tăiat în bucăți
250 grame ficat de porc, tăiat cubulețe
250 grame cârnat afumat, feliat
10 căței de usturoi, zdrobiți
piper
sare
Cum să prepari tochitură moldovenească
- Topește untura în tigaie la foc mic.
- Adaugă pulpa de porc și rumenește-o amestecând ocazional.
- Completează cu rinichii și ficatul de porc. Amestecă până încep să se rumenească.
- Adaugă și cârnatul afumat și mai gătește 15 minute.
- Asezonează cu usturoiul, sare și piper, apoi ia de pe foc.