Tochitură moldovenească

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Acest belșug de carne de porc, care este tochitura moldovenească! Carnea trebuie gătită astfel încât să fie fragedă și suculentă. Vorbim aici nu doar de cârnați afumați, pulpă și organe (rinichi, ficat), dar și de untură. Se servește cu mămăligă, se pot adăuga și niște ouă fierte și … a nu se uita vinul roșu.

Ingrediente necesare pentru tochitură moldovenească

2 linguri untură

500 grame pulpă de porc, tăiată cubulețe

2 rinichi de porc, tăiat în bucăți

250 grame ficat de porc, tăiat cubulețe

250 grame cârnat afumat, feliat

10 căței de usturoi, zdrobiți

piper

sare

 

Cum să prepari tochitură moldovenească

  1. Topește untura în tigaie la foc mic.
  2. Adaugă pulpa de porc și rumenește-o amestecând ocazional.
  3. Completează cu rinichii și ficatul de porc. Amestecă până încep să se rumenească.
  4. Adaugă și cârnatul afumat și mai gătește 15 minute.
  5. Asezonează cu usturoiul, sare și piper, apoi ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *